Zvezda protiv Metalca ima priliku da uradi nešto što nije već 8 meseci! Voša i Čuka traže bodove u gostima!

Danas su na programu mečevi 17. kola Super lige Srbije * Svi igraju od 13.00, jedino Crvena zvezda od 15.00 časova

  • 2

Crvena zvezda u Gornjem Milanovcu završava ciklus od tri vezana gostovanja protiv ekipe Metalca, nakon što je uspešno prebrodila prethodna dva u Čačku i Kruševcu.

Nova tri boda su imperativ za crveno-bele kako bi nastavili trku sa Partizanom koji je pobedio Napredak rezultatom 3:2, a trener Zvezde Miodrag Božović veruje da je došlo vreme da pobedi i u Gornjem Milanovcu, jedinom gostovanju gde nema pobedu otkad je seo na klupu najtrofejnijeg srpskog kluba.

>>> Vieira nije ni otputovao u Gornji Milanovac: Zvezda bez Portugalca na Metalac!

Takođe, Zvezda će imati i priliku da uradi nešto što nije uspela već osam meseci - da na tri uzastopna meča sačuva mrežu.

To joj je poslednji put uspelo u periodu od 19. marta do 6. aprila, a Zvezda je tada pobeđivala Spartak (4:0), Novi Pazar (4:0) i Rad (1:0), i odigrala nerešeno protiv Vojvodine (0:0). Niz je prekinuo Borac u Čačku 10. aprila ove godine (1:1).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Olakšavajuća okolnost je što je teren u Milanovcu uvek u odličnom stanju, za razliku od prethodna dva gostovanja. Moći ćemo da prikažemo lepši i atraktivniji fudbal. Biće nam lakše da loptu duže držimo i stvaramo šanse. Kao i u svakoj utakmici, blagi smo favoriti, ali tamo smo uvek teško stizali do bodova - rekao je vezista Zvezde Mihailo Ristić.

Od ostalih mečeva izdvajaju se onaj u Surdulici gde Radnik igra sa probuđenim Čukaričkim, u malom beogradskom derbiju Voždovac dočekuje Rad, dok se Mladost i Borac sastaju u Lučanima u okršaju zapadnog regiona Srbije.

- Očekuje nas ponovo jedna teška utakmica s tim sto je Surdulica u sličnoj situaciji kao što smo mi bili pre par nedelja. Doveli su novog trenera gospodina Kosanovića, koji ima veliko fudbalsko znanje i iskustvo, tako da će sigurno doći do nekih promena što se tiče njihovog sastava možda i načina na koji su do sad igrali. Mi treba da pokušamo da sprovedemo u delo na terenu, na utakmici sve što se dogovorimo u svlačionici i na treningu - rekao je trener Brđana Petrić na konferenciji za novinare u FK Čukarički.

Fudbaler Čukaričkog Darko Bulatović ocenio je da je Radnik iz Surdulice iskusna ekipa i očekuje tešku utakmicu.

Foto: fkčukarički Foto: fkčukarički

- Naporno smo radili ove nedelje, dobro se pripremali, ulazimo maksimalno motivisani u ovaj meč posle tri pobede i nadam se da ćemo osvojiti nova tri boda, koja će nam mnogo značiti u nastavku takmičenja - rekao je Bulatović.

U slučaju pobede Brđani bi se u potpunosti vratili u igru za plej-of. Pogotovo što Metalac igra protiv Zvezde.

Pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac izjavio je da njegovu ekipu ne očekuje laka utakmica na gostovanju u Bačkoj Palanci, ali da će crveno-beli ipak ići na pobedu i pokušati da osvoje nova tri boda.

Biće to prvo istorijsko gostovanje za crveno-bele u ovom gradu u jednoj zvaničnoj utakmici, pa nema sumnje da sama utakmica izaziva povećano interesovanje navijača oba tima.

- Ne očekuje nas laka utakmica u Bačkoj Palanci. Bačka je nedavno promenila trenera i nakon toga je prikazala kvalitet protiv Partizana, pogotovo što se tiče agresivnosti u igri, pa će tako sigurno biti i sutra. Teren je nešto manjih dimenzija nego inače, ekipe se međusobno dobro poznaju, a mi idemo tamo da probamo da osvojimo nova tri boda i ostanemo u samom vrhu tabele – kaže Šarac.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na utakmici u Bačkoj Palanci, Vojvodina neće nastupiti kompletna.

- Imamo nekoliko povređenih igrača, koji su se povredili na treningu tokom ove nedelje, ali još uvek ne znamo da li će moći da nastupe sutra. Tu posebno mislim na Planića, koji je iščašio prst na nozi. Malbašić i Trujić imaju tri žuta kartona i protiv Bačke će morati da budu obazrivi, pošto bi u slučaju nove opomene morali da propuste utakmicu protiv Partizana – ističe Šarac.

Parovi 17. kola:

Partizan - Napredak 3:2

Danas:

Mladost Lučani - Borac Čačak 13.00

Novi Pazar - Javor 13.00

Bačka - Vojvodina 13.00

Radnički Niš - Spartak 13.00

Radnik - Čukarički 13.00

Voždovac - Rad 13.00

Metalac - Crvena zvezda 15.00

Tabela: Crvena zvezda 41 bod, Partizan 38, (+1) Vojvodina 35, Napredak 31 (+1), Mladost Lučani 28, Radnički Niš 27, Spartak 22, Metalac 20, Javor 20, Rad 19, Voždovac 17, Čukarički 16, Radnik 15, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac Čačak 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    26. novembar 2016 | 12:02

    ..idemoooo jos malo pa nestalo dzipsi humorrrra .!. XXAAXXAA .!.

  • Laky

    26. novembar 2016 | 11:13

    Sto samo oni od 15 h ? Da se znaju ishodi ostalih utakmica kako bi se njihova zavrsila onako kako im bude potrebno, kao i uvek kad je rec o drzavnom projektu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA