Ovo je, možda, poslednji put da vam se obraćam: Ovim rečima je Kastro najavio svoju smrt (FOTO) (VIDEO)

- Uskoro ću napuniti 90 godina. Uskoro ću biti kao svi drugi. Svima će nama doći vreme, ali ideje kubanskih komunista ostaju. Ovo je, možda, poslednji put da vam se obraćam - rekao je u aprilu Fidel Kastro na Kongresu Komunistićčke partije

  • 16
Fidel Kastro

Foto: Tanjug/AP

Lider kubanske revolucije Fidel Kastro, koji je umro kasno sinoć, predvideo je svoju smrt, koju je bukvalno najavio u aprilu ove godine pred svoj 90. rođendan.

 

KUBA U SUZAMA: Umro je Fidel Kastro (VIDEO)

 

On je prisustvovao prisustvovao je svečanom zatvaranju Kongresa Komunističke partije, čiji članovi su ga dočekali burnim aplauzom.

 

- Uskoro ću napuniti 90 godina. Uskoro ću biti kao svi drugi. Svima će nama doći vreme, ali ideje kubanskih komunista ostaju. Ovo je, možda, poslednji put da vam se obraćam - rekao je Kastro priznajući da se i njemu bliži Sudnji dan, preneo je AP.

 

Oduševićete se kada saznate ko je bio Kastrov najveći ljubimac: Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda (FOTO)

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Tom prilikom,Fidelov brat Raul Kastro, inače aktuelni predsednik Kube, rekao je da je to poslednji kongres koji predvodi "istorijska generacija".

 

Fidel Kastro, otac komunizma koji je promenio svet (FOTO)

 

On će biti još jedan mandat na čelu Komunističke partije.

 

Pogledajte video:

 

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toma

    26. novembar 2016 | 11:26

    El komadante,levica je Zakon bila Kod Fidela Kastra!!Suprostavljao se set decenija velikim silama!?Devet puta je bio na meti snajlerista!?Sa Cegevarom,u izgnanstvu napravio revoluciju svom narodu!Na vreme lstavio bratu Raulu da nastavi revoluciju!? Prvi se suprostavio bobmardovamju nase zemlje!Pocivaj u bozjem miru.

  • vojska_spasa

    26. novembar 2016 | 12:11

    Zbogom veliki komadante!!!

  • CG

    26. novembar 2016 | 10:43

    Pocivaj u miru, imao si u sebi sve ono sto nema polusvijet poput Mila i Aca...Bio si hrabar, bio si junak, suprostavljao si se bahatim mocnicima novog svjetskog poretka, volio si svoju zemlju, nisi bio ulizica, volio te narod...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA