SUNCOKRETOV PUTER: Spada u zdravu hranu, a neverovatno je ukusan

Glavni razlog zašto ljudi radije jedu nezdravu hranu nego zdravu, jeste zato što je ukusnija. Ali to ne mora uvek da bude tako

  • 0

Ishrana je jedna od najvažnijih stvari u životu čoveka, a opet, gotovo svi mi se jako loše hranimo. Zašto je to tako? Zato što smo navikli sebe na nezdravu hranu.

BUNDEVIN PUTER: Evo zašto treba da ga jedete svaki dan

Zdrava hrana je nešto što je za nas bezukusno, što nam se ne sviđa. Zavisni smo od nezdrave hrane kao od droge. Ali postoji način da promenimo te jako loše navike, a to je da ih zamenimo dobrim navikama. Da bismo tako nešto uspeli, moramo da krenemo od namirnica koje nam se sviđaju, a koje su pritom zdrave.

Suncokretov puter je takva jedna namirnica, koja ne samo da prija našim čulima, već je i veoma zdrava i prija celom našem telu.

Osim nezasićenih masnih kiselina, omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, izuzetno je bogat izvor vitamina E, kao i minerala kao što su gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor i bakar, a 100g suncokretovog semena sadrži skoro dva puta više gvožđa nego 100g spanaća.

Ovaj puter od suncokreta je potpuno prirodan, dobijen mlevenjem blago prepečenih semenki suncokreta. Sadrži 97% suncekretovog semena, 2,5% devičanskog bundevinog ulja i 0,5% morske soli. Proizvod je postan, pa ga možete konzumirati i u danima posta.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Šta sve sadrži suncokretov puter:

- NEZASIĆENE MASNE KISELINE: omega 6 i 9

- MINERALE: gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor i bakar

- VITAMINE: E (moćan antioksidant)

Ne treba isticati da ga možete koristiti kao namaz, jer njegov ukus će vas odmah osvojiti, ali osim toga, od suncokretovog putera mogu se praviti izuzetno ukusni umaci, koji se mogu servirati uz razne priloge. U pripremi poslastica, kako pečenih, tako i sirovih, takođe nalazi široku primenu.

Ako vam se svideo ovaj članak, lajkujte stranicu “Granum” na Fejsbuku i upoznajte se i s drugim organskim proizvodima koji mogu poboljšati vaše zdravlje.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA