≫ 

NOVI SAD ĆE OD DANAS BITI JOŠ LEPŠI: Miloš Vučević obišao nova vozila gradske čistoće (FOTO)

- Grad Novi Sad, u saradnji sa republičkim i pokrajinskim vlastima, počeo je izradu prethodne studije izvodljivosti za regionalni centar za upravljanje otpadom u Novom Sadu, kao buduće trajno rešenje za odlaganje otpada - između ostalog je rekao Vučević

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović danas su u krugu "Čistoće" obišli nova vozila u voznom parku tog preduzeća.

Novi Sad nova metropola na mapi Evrope: Gradonačelnik Vučević otkriva planove za razvoj grada (VIDEO)

JKP "Čistoća" je nabavila osam novih kamiona autosmećara. Od toga jedan podizač, dva kamiona za pražnjenje podzemnih i pet za nadzemne kontejnere, tri čistilice i jednu kombinovanu radnu mašinu. U narednom periodu će biti nabavljena još dva manja autosmećara, takozvano ICB vozilo i još jedna kombinovana radna mašina - najavio je direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović.

Prema Zelenovićevim rečima, vozila i uređaji imaju najsavremeniju tehnologiju odnošenja smeća i na ovaj način će se produktivnost JKP "Čistoća" podići na znatno viši nivo. To će doprineti i efikasnijem održavanju higijene u Novom Sadu i prigradskim naseljima.

- Trend obnavljanja voznog parka ćemo nastaviti i u narednim godinama, kao i širenje mreže podzemnih kontejnera kojih će na ulicama Novog Sada biti sledeće godine na više od 50 novih lokacija - dodao je direktor "Čistoće".

Foto: JKP Čistoća Novi Sad Foto: JKP Čistoća Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada naglasio je da će gradska vlast nastaviti da pruža punu podršku JKP "Čistoća" u svakom pogledu.

-  Naš grad se širi i sve je veći obim posla na održavanju javne higijene. JKP "Čistoća" je od 2012. godine na ovamo napredovala i daleko uspešnije radi i posluje. Projekat primarne separacije koji je počeo 1. novembra je takođe izuzetna i pohvalna stvar i očekujem da će naši sugrađani to prihvatiti. Apelujem ovom prilikom na sve Novosađane da savesno odlažu smeće i da pomognu JKP "Čistoća" da čuva naš grad urednim i čistim, kako i dolikuje budućoj Evropskoj prestonici kulture - zaključio je Vučević.

Foto: JKP Čistoća Novi Sad Foto: JKP Čistoća Novi Sad

On je dodao i da je Grad Novi Sad, u saradnji sa republičkim i pokrajinskim vlastima, počeo izradu prethodne studije izvodljivosti za regionalni centar za upravljanje otpadom u Novom Sadu, kao buduće trajno rešenje za odlaganje otpada.

Osim pomenutih vozila, novina na novosadskim ulicama biće ubuduće i električni vakuum sakupljači, a biće nabavljeno pet takvih uređaja.

Foto: JKP Čistoća Novi Sad Foto: JKP Čistoća Novi Sad

Otvaranje ponuda za tu javnu nabavku očekuje se polovinom decembra.

Foto: JKP Čistoća Novi Sad Foto: JKP Čistoća Novi Sad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA