100

Posle 1.116 dana i noći natčovečanskih pregnuća, Vlada premijera Aleksandra Vučića masovno je obeležila sto dana rada.

VERTIKALA

U petak, 18. novembra po novom kalendaru, Srpska akademija nauka i umetnosti održala je svečanu sednicu povodom svog osnivanja 19. novembra 1841. U velikom amfiteatru SANU okupio se cvet srpske slovesnosti, a skupu su prisustvovali i uvaženi gosti i budući članovi Marijan Rističević, nekoliko Karića, Velja Ilić, Zoran Babić, Žika Obretković i predsednik Srbije, master Toma Nikolić, koji se i obratio skupu nadahnutim rečima.

Posle oficijelnog dela i dodele Sretenjskog ordena najvišoj srpskoj naučnoj i umetničkoj ustanovi, akademici i gosti su se zadržali u srdačnom i inspirativnom razgovoru sve do zore.

Tako je Srpska akademija nauka i umetnosti proslavila 175 godina postojanja, a predsednik Srbije, master Toma Nikolić, devet godina diplome.

UBPOK

Munjevitom akcijom, srpska policija pod komandom dr Nebojše iz Beograda, rešila je slučaj krađe 2.000 metara zaštitne ograde i 20 šahtova sa svečano otvorenog auto-puta LJig – Preljina (40,35 km, 66 mostova, tri petlje, pet tunela). Uhapšen je poznati kriminalac N. N. (53) iz sela Boljkovci i kod njega, u oboru, vajatu, kačari i na drvljaniku pronađeno je sto metera žice, a u pušnici osam metara kobasice, dva buta i kaiš slanine.

Slučaj je odmah predat Tužilaštvu koje se promptno prihvatilo posla ostavljajući slučaj Savamala (tri derutne bespravno podignute barake, metar i po trule tarabe, šut) za kasnije.

ORBAN

Niš je opet bio domaćin najdražem gostu i njegovom mađarskom prijatelju Viktoru Orbanu. Niš ih je dočekao domaćinski, s pesmom na usnama, hlebom i solju. Narodnom veselju se pridružio i obližnji kamp sa spletom pesama i igara „Op žica, žica, žica, drma mi se kabanica“.

MEDRANO

Cirkus preko puta Pionirskog parka u Beogradu radi non-stop! Novi artisti! Nikad viđeno! Zvezde sezone: Kuki i Muki! Konferansije: Maja Gojković.

2

Srbin Novak Đoković sunovratio se na drugo mesto ATP liste.

Šta ćemo sad?!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari