Кокеза отворио терен вештачки терен у Бачкој Паланци

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза и први човек општине Бачка Паланка Бранислав Шушница отворили су данас терен са вештачком травом у истоименом месту.

ФСС је заједно са локалном самопуправом овом делу Војводине омогућио услове за још бољи инфраструктурни развој, а свечаном чину присуствовали су и председник Фудбалског савеза Војводине Драган Симовић, затим заменик генералног секретара ФСС Јован Шурбатовић, директор спортског сектора ФСС Горан Буњевчевић и председник ФК Бачка Марјан Рнић.

"У претходном периоду ФСС је, заједно са локалним самоуправама, обезбедио одређен број терена са вестачком травом. Данас је због тога важан дан за Бачку Паланку и захвалио бих се локалној самоуправи и председнику општине Шушници, који су омогућили и обезбедили услове за терен. Надам се да ће и у наредном периоду општина наставити са улагањем у инфраструктуру, а од ФС Србије и ФС Војводине имаће апсолутну подршку у свим сегментима важним за развој фудбала. Наша жеља је да што већи број деце усмеримо ка неком спорту, а лично волео бих да то буде у фудбал", рекао је Кокеза, а преноси сајт ФСС.

Важном чину присуствовао је и велики број малишана, а председник општине Бранислав Шушница не крије да је Бачка Паланка добила вредан поклон.

"Овакав терен много значи за град који ће у наредном периоду да добије практично нови Спортски центар, јер планирамо изградњу и још једног терена са природном травом, али и нове свлачионице и трибине. Пред нама је година великих инвестиција, а све због, како је рекао и председник Савеза Славиша Кокеза, жеље да децу склонимо са улице и усмеримо на спорт који омогућава здрав и правилан развој", рекао је Шушница.

Фудбалски савез Србије у наредном периоду наставља са активностима широм Србије које се односе на развој инфраструктуре и доделу опреме бројним регионима и клубовима.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести