ADŽIĆ ZA SPAS ZVEZDE: Crveno-beli golovima u 88. i 89. minutu savladali Metalac (VIDEO)

S.Ilijoski

26. 11. 2016. u 17:00

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u Super ligi, pošto su danas golovima pred kraj utakmice savladali Metalac sa 2:1 u Gornjem Milanovcu

АЏИЋ ЗА СПАС ЗВЕЗДЕ: Црвено-бели головима у 88. и 89. минуту савладали Металац (ВИДЕО)

Luka Adžić proslavlja pogodak sa saigračima

CRVENA zvezda je bila na pragu nokauta do 88. minuta, ali je za nešto više od 60 sekundi postigla dva gola, preokrenula rezultat i zabeležila pobedu nad Metalcem u Gornjem Milanovcu 2:1 (0:0).

Domaćin se isprsio šampionu, igrao je pametno i hrabro, a kad je kapiten Stefan Panić matirao Manojlovića činilo se da će tim Nenada Vanića izvojevati veliku pobedu. Ipak, izmene trenera Miodraga Božovića su donele preokret, Le Talek je asistirao Petru Orlandiću za izjednačenje, a šah-mat je delo Luke Adžića koji je potvrdio epitet supertalenta jer je odbijenu loptu iskosa hladnokrvno poslao u mrežu i ostavio šampiona na plus šest!

Svega je bilo u prvom poluvremenu sem golova. Presing Crvene zvezde u prvih 20 minuta doneo je šanse Anđelkovića, Sikimića, šuteve Donalda sa distance, ali ne i pogodak. Izlaskom Mihaila Ristića, koji je obnovio povredu zadobijenu baš u Milanovcu igrajući za mladu selekciju, promenio je koncepciju igre šampiona, a oslobodio više prostora domaćinu koji je od tada zaigrao dobro preteći iz kontri. Filip Manojlović je skinuo dva zicera (Kaisedo), odbranio udarce Stojanovića, dok je na drugoj strani Predrag Sikimić prokockao dva zicera iz gotovo idealnih pozicija.

Metalac je dobro neutralisao napade Zvezde u nastavku, Kaisedo je bio neuhvatljiv, a rastrčani Panić uspeo je da bude hladnokrvan posle karambola. Šampion je krenuo na sve ili ništa, Metalac to nije umeo da kazni jer su prokockali tri lepe kontre.

Uprkos vidnoj nervozi, Zvezda je pokazala i šampionski karakter, imala je i mnogo sreće na kraju ali ona prati odvažne. Upornost Le Taleka i Petra Orlandića doneli su izjednačenje, a niz nesrećnih okolnosti po veoma dobrog golmana Belića i odbrane domaćina omogućio je junaku Adžiću da donese verovatno tri boda za jesenje počasti.

METALAC - C. ZVEZDA 1:2 (0:0)

STRELCI: Panić u 68. za Metalac, a Orlandić u 88. i Adžić u 89. minutu za Crvenu zvezdu. Stadion Metalaca. Gledalaca: 3.000. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo) 6.

METALAC: Belić 7 - Nikodijević 6,5, Otašević 6,5, Bondarenko 6,5, Simović 6,5 - Panić 7 - Mijić 6, Stojković 6,5 (od 75. Ivanović -), Stojanović 7 (od 69. Rovčanin -), Mladenović 6 (od 61. I. Jovanović -) - Kaisedo 7.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović 7 - Petković 6,5, Le Talek 7, Fibel 6, Anđelković 6,5 - Donald 6,5, Poletanović 6 - Srnić 6,5, Plavšić 6,5 (od 83. Adžić 7), Ristić - (od 21. Račić 6) - Sikimić 6,5 (od 67. Orlandić 7).

IGRAČ UTAKMICE: Luka Adžić (C. zvezda)



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Šomi

26.11.2016. 18:31

Ha ha ha. Tako to rade prvi klubovi. Nije ni čudo što je sve manje gledalaca na stadionima. Sramota.

ZVEZDA

26.11.2016. 19:28

Sta zagrebcanima nije jasno....Zvezdina je pobeda cista, nije bilo penala za Zvezdu, nije bilo iskljucenja protivnickih igraca, pobeda izvojevana velikim pozrtvovanjem i sto je jos vaznije pre isteka 90-og minuta ?! Dakle, franjevci placite do mile volje, ovoj Zvezdi imate jos duuuugo da gledate u ledja !

beli

26.11.2016. 22:38

udbaska posla e tole lopove a uefa mafija staje slede da da VAMA netreba placena titula znam