≫ 

HAOS U STOKHOLMU: Upali u džamiju usred molitve, pa bacali petarde

Policija je navela da istražuje incident koji je zabeležila kao vandalizam i krivično delo počinjeno iz mržnje, ali da do sada niko nije uhapšen

  • 6

Neidentifikovani napadači upali su nakon jutarnje molitve u džamiju u švedskoj prestonici Stokholmu, ispisali sprejom nacističke svastike i poruke govora mržnje na zidovima i bacali petarde, objavila je lokalna policija.

JEZIVA SUDBINA NESREĆNIH BEBA: U Maleziji ih prodaju preko oglasa, dobije onaj ko da više (VIDEO)

Zvaničnici džamije su švedskoj agenciji TT izjavili da su svi vernici, osim jednog, napustili džamiju u trenutku napada, kao i da je taj vernik uznemiren zbog toga što se dešavalo, ali da nije povređen, prenosi AFP.

Policija je navela da istražuje incident koji je zabeležila kao vandalizam i krivično delo počinjeno iz mržnje, ali da do sada niko nije uhapšen.

- Ovo nije nešto što se očekivalo. Teško je razumeti šta se dešava u društvu, kako na međunarodnom nivou tako i u našoj sopstvenoj zemlji. Ja više ne prepoznajem Švedsku - rekao je za TT predstavnik muslimanske zajednice u Stokholmu Mustafa Tumturk, koji je bio jedan od osnivača ove džamije 1985.

KADA VIDITE GDE OBAMA ŽIVI POSLE BELE KUĆE, ZANEMEĆETE: Uopšte nije loše biti bivši predsednik SAD-a (VIDEO)

AFP navodi da je u Švedskoj poslednjih godina zabeležen porast napada na džamije i izbegličke centre, nakon što je ova zemlja prihvatila rekordan broj izbeglica - 245.000 u 2014. i 2015. godini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    26. novembar 2016 | 18:11

    Tako im i treba..letos sam bio u svedskoj kod prijatelja, a necu zaboraviti ponizenje na pasoskoj kontroli pocev od maltene kolutanja ociju kad su videli da sam iz srbije, bio sam vracen iz reda jer nisam imao povratnu kartu, iako sam sa sobom imao sigurno pola plate policajca tamo. Nas smatraju za gradjane treceg reda...a primili su one bez dokumenata, novca i icega da im grade dzamije.

  • Savica

    26. novembar 2016 | 17:42

    STA SU PETARDE NASPRAM BOMBI KOJE BACAJU PO SEBI.

  • Cetnik

    26. novembar 2016 | 18:00

    Sta je prpa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA