JOŠ UVEK NEMA PRAVDE ZA JELICU PANIĆ (25): Presuda trojici lekara za njenu smrt se odlaže, majka se plaši da spor ne zastari (FOTO)

- Očekivali smo presudu, a dobili obaveštenje da je promenjen sudija, pa me strah da ne bude isto kao i sa Jelicom Radović - ogorčena je majka Snežana

  • 8
Preminula Jelica Panić Foto: Telegraf

Posle nekoliko godina suđenja, porodica Panić iz Paraćina očekivala je presudu trojici lekara nekadašnje "Beoklinike" nakon čije je intervencije preminula 25-godišnja Jelica.

BEOGRADSKA MAJKA MONSTRUM KOJA JE UBILA SVOJU BEBU, DIVLJA I U ZATVORU: Bije se sa zatvorenicima i mužu preti u porukama

- Umesto presude, saznajem da je suđenje, zakazano za 16. decembar, ponovo odloženo i to čak za 25. januar naredne godine. Ovo je četvrti put od 2013. da se sudija menja i to baš sada kada smo bili blizu kraja – rezignirano pričaju majka Snežana i starija sestra Milica.

Podsećamo, Snežana je 9. juna 2010. godine, po preporuci, odvela svoju ćerku kod dr Stanića na "Beokliniku" jer su je u jednoj paraćinskoj privatnoj ordinaciji uplašili zbog te ranice.

Tog dana joj je pod totalnom anestezijom obavljena laserska intervencija, ali nakon toga lekari nisu uspeli da je probude. Došlo je do zastoja disanja i kad je Hitna pomoć prevezla na VMA, već je bila u dubokoj komi. Umrla je devet dana kasnije ne probudivši se.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Porodica je sada u paničnom strahu da će se ponoviti isto kao i u slučaju Jelice Radović, odnosno, da će predmet zastariti, a trojica lekara biti oslobođena krivice.

- Tek posle tri godine istrage podignuta je optužnica protiv interniste Dragana Stanojevića, anesteziologa Bratislava Stamenkovića i ginekologa i vlasnika klinike Miodraga Stanića. Mnogo suđenja je odloženo iako sam ja iz Paraćina dolazila svaki put. Strašno je proživljavati sve ponovo i gledati ubicu svog deteta, slušati te laži na suđenju, a ne smeti ništa reći osim kada sam dala izjavu - kaže Snežana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Za nju je glavni krivac dr Stanić, kome je odvela dete na, kako kažu, rutinsku intervenciju uklanjanja ranice na grliću materice, a on je angažovao anesteziologa bez licence.

- Nema pravde i izgubila sam svaku nadu da će krivci za smrt moje Jelice biti osuđeni. Zbog čega da dolazim u Beograd kada se ne zna ni da li će se suđenje održati? Prošli put nije došao Stanić, ali ni njegov advokat. Pitanje je da li će biti održano i 25. januara, a sa novim sudijom sve počinje ispočetka, a moju Jelicu svaki put ponovo ubijaju - priča nemoćna majka.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Kada je došlo do promene drugog sudije, Snežana je tražila da uđe u zapisnik da je zahtevala da internista ide na poligrafsko ispitivanje.

- Htela sam da se dokaže da on nije u vreme te intervencije bio uopšte u klinici, a kamoli da je pregledao Jelicu. Osećam se nemoćno, ni vidim više smisla jer je možda i ovo suđenje zastarelo! Sve ja sada pod znakom pitanja. Zašto su uopšte bila ročišta u procesu Jelice Radović ako je predmet zastareo još pre šest godina? Nemoguće da su to tek sad shvatili, kakav je to sud - pita se Snežana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mara

    26. novembar 2016 | 18:36

    draga moja gospodjo nikad doktore nisu osudili ...daj boze da osude zbog vase cerke koju ste izgubili i bol koju cete nositi dok ste zivi ...to je zalosno sta se radi u ovoj drzavi pa i.mali Radenko koji izgubi zivot zbog obicnog preloma ruke...sve je to tuzno mlados tako da izgube zivote a doktori nikad krivi ..jesu i te kako.i ....

  • Kruševac

    26. novembar 2016 | 22:39

    Da li je u Srbiji IKADA i jedan lekar pravosnažno osuđen za lekarsku grešku sa smrtnim ishodom pacijenta?? Nikada. Mojoj majci je napisana dijagnoza: vertigopatija, i otpuštena je kući. Nisu hteli da mi daju uput za skener (tada ga u Kruševcu nije bilo), vodila sam je privatno u Beograd. Dg: tumor na mozgu. Ja bez uputa. Prime je na neurohirurgiju, operišu, bude u komi, umre. Lekari u Kruševcu (neurologija) mi kažu da ni jedna njihova analiza nije ukazivala na tumor!!?? Bestidno! Merili su joj pritisak i proveravali reflekse, verovali ili ne.

  • Zrenjanin

    26. novembar 2016 | 22:21

    SRAMOTA DO NEBA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA