≫ 

TUGA: Porodica Đurić ima 11 dece, a ŽIVE SA SAMO 6.000 DINARA MESEČNO! (FOTO)

Kako bi preživeli, starija deca odlaze u nadnicu, ali zbog zime posla je sve manje

Dok vršnjaci njihove dece sa nestrpljenjem isčekuju nove patike, čizme i novogodišnje paketiće, porodica Đurić iz Crvenke muči se sa zaostalim ratama za školske knjige.

JOŠ UVEK NEMA PRAVDE ZA JELICU PANIĆ (25): Presuda trojici lekara za njenu smrt se odlaže, majka se plaši da spor ne zastari (FOTO)

Majka Gordana sa suzama u očima priča da suprug koji je invalid ne može da postigne i zaradi za ovu mnogočlanu porodicu. Starija deca takođe odlaze u nadnicu, ali pošto je zima, posla je sve manje.

- Najviše nam novca ide na hranu, što se tiče garderobe tu smo složni, mlađa deca nasleđuju stvari od starijih i tako se snalazimo. Teško je živeti kada nemate redovna primanja, svakodnevno trošimo na hranu, a tu su i obaveze u školi, mlađe i starije dece - priča nam majka Gordana.

Foto: Facebook/Stolar Mile Foto: Facebook/Stolar Mile

Uz pomoć velikog humanitarca stolara Mileta koji je svoju jubilarnu 700-tu stolicu-hranilicu, nedavno poklonio najmlađem članu ove porodice, šestomesečnoj bebi, saznali smo da porodica Đurić živi sa svega 6 hiljada dinara mesečnog budžeta.

Primorani na težak rad, roditelji, ali i starija deca ne biraju posao koji može da im donese zaradu.

- Bili smo u mnogim domovima, ali ovo je priča koja nas je duboko ganula. Ova vredna deca ne sede po kafićima, ne traže džeparac od svojih roditelja, oni rade kako bi zaradili za život - rekao je stolar Mile prilikom posete njihovog doma.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji stolara Mileta, ova porodica nedavno je dobila i ogrev za zimu, igračke i osnovne potrebštine za kuću. Mnogi pojedinci koji su sazanali za tešku sudbinu porodice Đurić uključili su se u akciju.

Foto: Facebook/Stolar Mile Foto: Facebook/Stolar Mile

Dug za hranu u obližnjoj prodavnici je isplaćen, kupljene su namirnice, ali je još uvek ostao dug za neisplaćene školske knjige.

Iako naviknuti na borbu, ova porodica svakog gosta će dočekati nasmejanog lica. Oni ne mole za pomoć, ali svakako da im ona mnogo znači.

- Svesni smo teških okolnosti u kojima živimo, ali mi smo srećni jer imamo jedni druge. Neizmerno smo zahvalni svima koji su nam pomogli, sreći našoj nema kraja, stigla su drva, igračke za decu, hvala svima - rekla nam je hrabra majka koja je dobitnica ordena majke Jugovića i medaljona svete Trojeručice.

Foto: Facebook/Stolar Mile Foto: Facebook/Stolar Mile

Mlađi članovi porodice Đurić skromno i tiho izjavljuju da su bili dobri učenici i da se nadaju da će im Deda Mraz doneti mali paketić.

A šta bi voleli u tom paketiću? Poneku, lutku, čokoladu, automobil i, pre svega, topao i ugrejan dom u kojem i pored teškog života osmeh ne izostaje.

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    26. novembar 2016 | 20:59

    Mozda bi im trebalo donirati poneki kondom?

  • Razum

    26. novembar 2016 | 20:19

    Izneću svoj komentar,pa makar dobila hiljadu minusa.....kako hranilac ove porodice koji je invalid,može da ,,pravi,, decu a ne može da radi.....suprug i ja oboje radimo i imamo redovna primanja i što se kaže jedva izdržavamo sina i ćerku koji su studenti.....pa deci treba pružiti barem osnovne uslove za život a ne samo doneti ih na ovaj svet....izvinite ali ja nemam sluha za ovakve slučajeve,jer smo i mi stali na dvoje dece a nismo produžili da ih štancamo!!!

  • Елза

    27. novembar 2016 | 00:38

    Niko nije protiv dece nek su zivi i zdravi ali ako je invalid i ne moze da radi nek nepravi sirotinju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA