DIRLJIV GEST: Fidel Kastro verovatno dobija ulicu u Moskvi

Moskva se odužuje svom velikom prijatelju i državniku

  • 5
Fidel Kastro Foto: Tanjug/AP

Postoji mogućnost da jedna ulica u Moskvi dobije naziv po danas preminulom revolucionarnom kubanskom vođi Fidelu Kastru, izjavio je šef moskvovske gradske uprave zadužen za razvoj grada Vladimir Židkin.

PROROČANSTVO FIDELA KASTRA I DALJE ODZVANJA SVETOM: Obistinile su se njegove reči od pre 43 godine

- Ulice nazvane po poznatim ljudima - režiseru Andreju Tarkovskom, slikaru Borisu Kustodijevu, piscu Migelu Servantesu, slikaru Dijegu Velaskezu pojaviće se na mapi Moskve, a moguće je da i jedna ulica ponese naziv po Kastru, istorijskoj ličnosti koja je godinama bila prijatelj SSSR i Rusije -  rekao je on, prenosi Tass.

Bivši kubanski predsednik preminuo je u 90. godini posle višegodišnje bolesti, a na Kubi je proglašena devetodnevna žalost.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    26. novembar 2016 | 21:00

    I u Beogradu, zasluzio je.

  • Srpski komunista

    26. novembar 2016 | 22:47

    Svaka čast braćo Rusi! Zaslužio je veliki drug Kastro tu počast jer je zaista Rusiji uvek bio veran i odan prijatelj. Nadam se da će i u Srbiji tako postupiti jer je i nas voleo i poštovao i bio naš pravi prijatelj.

  • Ralan i pametan

    26. novembar 2016 | 23:31

    Svaki grad u Vojvodini da namene jedan trg po imenu velikog borca za slobodu i protiv eksploatacije radnika i nacija. Mi ženama koka je to i zato ga poštujemo a Tramp u PM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA