Три ремија - мало

Ватерполисти Војводине после седам одиграних кола у Регионалњ лиги још увек нису успели да забележе победу, али имају три ремија. Последњи су забележили у дуелу са екипом Јадрана

из Сплита у свом базену (9:9). Одиграли су ученици Владимира Цукића још један драматичан дуел, губили су на минут ипо пре краја са два гола (7:9) и пропустили неколико изгледних прилика. А, онда је прво Милош Максимовић смањио на 8:9, одлични голман Радослав Филиповић на 25 секунди пре краја одбранио контру, да би пет секунди пре краја Марко Марчета обезбедио реми.

- Најважније ја да играмо и да се не предајемо. Имамо осцилација у игри, али и када смо били у заостатку против Јадрана ми смо били доминантнији. Међутим, потребно нам је искуство, јер имамо једну од најмлађих екипа у Лиги. У глобалу сам задовољан првим делом у Регионалној лиги, јер смо у успону форме и могу да честитам мојим играчима, јер се боре до краја. Иако Сплићани до сада нису освајали бодове, они су једна јака и искусна екипа, која такође игра са осцилацијама, али верујем да ће у другом делу бити много бољи. Захвалио бих се и публици која нас је подржала, како у овој, тако и у претходним утакмицама – рекао је тренер Војводине Владимир Цукић.

Центар Марко Марчета није очекивао овакав исход утакмице, веровао је у победу своје екипе.
- Борили смо се врхунски, нисам очекивао да ће се овако одвијати утакмица. Мислио сам да ћемо победити, јер смо то јако желели, али ненадано смо морали да јурмо резултат. Мој изједначујући гол дело је екипе. Надам се да ћемо бити бољи у другом делу сезоне – казао је Марчета.

У Регионалној лиги сада предстоји пауза, а Војводина се окреће купу и утакмици четвртфинала са екипом Радничког, која их очекује у следећи петак, 2. децамбра у Новом Саду.
- Потребан нам је кратак опоравак, а онда нас очекује дуел са Радничким у четвртфиналу Купа Србије. Они су нам дужник од прошле године, изгубили смо од њих у полуфиналу у драматичној утакмици на петерце. И у тај меч ћемо као и у ове у Регионалној лиги ући максимално, а циљ нам је пласман на финални турнир који ће се одиграти у Нишу – закључио је Цукић.

У Војводину је стигао још један странац. После Малтежана на пробу је дошао и Јапанац Шо Хамада. Он игра на незгодној страни.

Г. Маленовић

Регионална А1 лига

Младост – Будва  18:3
Морнар – Приморје  8:7
Партизан – Јадран (ХН) 12:9

Регионална А2 лига
ПОШК – Катаро  16:7
Соларис – Приморац  5:8
Задар – Шабац  8:11
Ц. звезда – Медвешчак  13:8

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести