NAJMRAČNIJE TAJNE FIDELA KASTRA: Vodio je dvostruki život, ovo nije želeo nikako da se sazna!

Dok je njegov narod patio, Fidel Kastro živeo je u udobnosti, a od javnosti je sakrivao sve pa čak i osmoro dece, brojne ljubavnice i ženu

  • 5
Fidel Kastro Fidel Alehandro Kastro Ruz, kubanski revolucionar, bivši generalni sekretar Komunističke partije Kube, predsednik i premijer Kube, koga Kubanci zovu jednostavno Fidel, danas puni 90 godina. Foto: Tanjug/AP

Huan Reinald Sančez je 17 godina radio kao telohranitelj kubanskog vođe Fidela Kastra, a onda je u knjizi "Dvostruki život Fidela Kastra" otkrio licemerstvo između retorike i postupaka ovog lidera.

DIRLJIV GEST: Fidel Kastro verovatno dobija ulicu u Moskvi

Među mnogim Kubancima koji su bežali iz "socijalističkog raja" Fidela Kastra nalaze se čak i njegova ćerka i sestra.

Naime, Fidelova sestra Huana pobegla je u južnu Floridu i brata zove "čudovištem" s kojim nije pričala više od četiri decenije. Jedina ćerka i jedino dete Fidela Kastra koje mu se suprotstavilo, Alina, pobegla je s Kube 1993. s lažnim pasošem i maskirana perikom.

TAKO JE GOVORIO KASTRO: Poruke harizmatičnog "El Komandantea" koje ćemo zauvek pamtiti

Fidelova prva supruga Mirta Diaz-Balart rastala se od njega sredinom 1950-ih i sa sobom u SAD povela sina Fidelita (rođ. 1949.), najstarijeg od barem devetero Kastrove dece.

Foto: WIkimedia / U.S. News & World Report Foto: WIkimedia / U.S. News & World Report

Fidelito je dugo bio jedino službeno priznato dete kubanskog vođe, i radio je kao nuklearni naučnik na Kubi do ranih 1990-ih, kada ga je otac smenio s položaja iz razloga koji nikada nisu objavljeni.

"Službeno" jer je Kastro imao i nezakonitog, šest meseci ranije rođenog sina koji je bio plod trodnevne afere.

KUBA U SUZAMA: Umro je Fidel Kastro (VIDEO)

U početku je "mali Fidel" nazivan potencijalnim naslednikom, a s ocem se pojavljivao u medijima. Posebno zapažen bio je njihov zajednički nastup 1959. godine koji je prenosio CBS, a u sklopu kojeg su se Fidel i dečačić pojavili u pidžamama.

Uz brojne Fidelove vanbračne "izlete", najdužu vezu imao je sa Soto del Valle, plavom zelenookom bivšom učiteljicom koju je upoznao 60-ih tokom kubanske kampanje opismenjavanja. Iako su zajedno bili više od četiri decenije, Soto je retko viđena u javnosti, a nikada se nije pojavljivala s Kastrom dok je bio na vlasti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sa Soto je imao pet sinova koje je nazvao prema Aleksandru Velikom: Aleksis, Alehandro, Anhelito, Aleksandar i Antonio. I sam Fidel Castro tokom gerilskog rata dao je sebi Alehandro.

"Komandantova žena" počela se pojavljivati u javnosti tek nakon 2000. godine, a prvi put je uz Kastra viđena tek u leto 2010. godine, kada se i on prvi put pojavio u javnosti nakon četiri godine.

Inače, nije samo Fidel bio taj koji je varao. I Dalia je varala njega - 1984. godine Fidel je saznao da ima aferu s Jorgeom, članom pratnje. Mesec dana nakon saznanja Fidel i njegova pratnja nisu kročili u dom koji je delio s Dalijom. Putovao je zemljom i spavao u nekim od 20 kuća koje je posedovao.

Svi su mislili da je to kraj. Međutim četiri nedelje kasnije Fidel se vratio bez da je upozorio Daliju o dolasku. Bračni život nastavio se kao da se ništa nije dogodilo. Jorge je pak nestao preko noći i više niko nije čuo za njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • mira

    26. novembar 2016 | 23:29

    Koja je frajercina bio :*

  • Mako

    27. novembar 2016 | 16:02

    Njegov narod koji je "patio"imao je besplatno lečenje,školovanje i niko nije bio gladan a u Sjedinjenim Američkim Državama 5.000.000 gladnih,više od polovine bez zdravstvenog osiguranja.Kod nas da ne pričamo.

  • Kostam

    27. novembar 2016 | 05:29

    Kako god smisao zivotu daje zena.....ali razvrat nikako....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA