Почетна / Фудбал / Звезда

Иван Аџић о сину Луки: Није још ништа направио

Искусно и ненаметљиво, очински мудро, Иван Аџић спушта лопту после блиставог Лукиног почетка у првом тиму Црвене звезде.

Полако, није још ништа направио. Тек је на почетку – каже Аџић сениор.

Скочио је Иван Аџић са столице у ложи стадиона Металца кад је Лука дао гол, навијачима је 18-годишњак постао љубимац преко ноћи…

Нормално је да се сви радујемо. Ово је добро за самопоуздање, али су сада и очекивања већа.

Игра судбине креирала је лепу причу. Аџићевог сина је у први тим најтрофејнијег српског клуба лансирао његов велики пријатељ и некадашњи саиграч у Црвеној звезди Миодраг Гроф Божовић.

Тако се поклопило. Пријатељи смо, а то нема везе са Луком. Свака му част, имао је петљу да убаци најмлађег кад је губио 0:1. Имао је добар осећај, испало је идеално по Звезду. Сада се иде даље, нема разлога за журбу. Имао је можда и најтежу повреду у фудбалу, практично игра без припрама.

Иван Аџић је дебитовао за први тим Црвене звезде са 16 година, тренер Драгослав Шекуларац му је указао шансу у јесен 1989. године. Затим је био на каљењу у бањалучком Борцу, па се вратио и као капитен подигао пехар шампиона државе 1995.

Сећам се да сам први гол дао на пријатељској утакмици са Стеауом, Пикси ми је асистирао. За младе играче је најтежи период прелазак међу сениоре, великим клубовима је потребна филијала – закључио је Иван Аџић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
A bila je dobra Rambova kombina. Lepo se zivelo u ono doba. Sada pare mlate Crnogorci....i dovode se polovnjaci iz Rusije.
србин
Када су питали Н.Пашића како његов син*Рада* оставља конобарима напојнице и бакшиш а он не- Н. Пашић им одговара -**Али мој син Рада је син председника владе Србије а ја то нисам***---е то му дође Лука је син бившег капитена Звезде, а мој син-можда и већи потенцијал од Луке није син бившег капитена Звезде. Мој син игра у Радничком из Ниша и један диван дечак и одличан потенцијал, али наравно *његов отац**тј. ја не презивам се исто као директор клуба нисам фамилија са директором клуба Раднички из Ниша и наравно мој син је колатерална штета таквих маминих и татиних синова и тако ће наш фудбал наравно упадати у живо блато све дубље и дубље.због маминих и татиних синова и понеког малог стидљивог бљеска истих у овој нашој слабој -ЈСКЛ-/ЈАДНОЈ СУПЕР КОКЕЗА ЛИГИ*//
Lone Wolf
Verujem da ima dosta istine u ovim rečima, ali to nema veze sa malim Lukom.
@SRBIN
Sin Nikole Pašića se zvao Rade, a ne Rada, nauči gramatiku, a i ta priča oko bakšiša ide malo drugačije. Isto tako, ako ti je sin veliki talenat, a ne daju mu da se pokaže, što ga ne odvedeš u neki manji klub gde nema "tatinih sinova" bar na poziciji gde tvoj sin igra, pa kad se pokaže, ima da ga uzmu mnogo bolji klubovi od Radničkog, Zvezde i Partizana.
Прикажи још одговора
Srle
Ma nemoj biti skroman on je vec igracina,koliko sutra ocekujem naslov u novinama da ga traze Barselona,Juventus,Bajern...a na kraju zavrsi u Slovackoj,Madjarskoj,Belorusiji...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.