Delegacija Pokrajinske vlade u poseti UAE

Premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji predvodi delegaciju AP Vojvodine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posetila je Ministarstvo ekonomije u Abu Dabiju gde ih je primio zamenik ministra Abudal Ahmed Al Saleh.

Nakon tog susreta Mirović se sastao i sa predsednikom Privredne komore Mohamedom Tani Muršed Ganam Al Rumaitiem.

Sagovornici su u ovim susretima izrazili zadovoljstvo što se, pored dobrih političkih odnosa koji postoje između naše dve zemlje, neguje i želja za produbljivanjem saradnje u različitim oblastima poput agrobiznisa i turizma, te mogućnosti za investiranje u Vojvodini, saopštio je Biro Pokrajinske vlade za informisanje.

Mirović se osvrnuo i na postojeću saradnju sa kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje su investirale u Srbiji i koje će dobiti mogućnost za ulaganja u Vojvodinu, istakavši da će naša regija biti sve stabilnija i pouzdanija za strane investitore.

"Vojvodina je jedna od interesantnijih i konkurentnih regija za razvoj i ulaganje koja će, pored opremanja industrijskih zona, u gotovo svih 45 opština u Pokrajini, nastojati da intenzivno ulaže u banjski turizam", rekao je Mirović i dodao da je u Srbiji zabeležen godišnji rast broja turista od deset odsto.

Zamenik ministra ekonomije UAE Abudal Ahmed Al Saleh, kao i predsednik Privredne komore UAE Mohamed Tani Muršed Ganam Al Rumaiti, ukazali su pokrajinskoj delegaciji na prioritete u koje njihova država ulaže i otvorili mogućnost saradnje i dolazaka srpskih IT kompanija, razmene u obrazovanju i zdravstvu, te podsetili na značaj otvaranja predstavništva Privredne komore UAE u Srbiji u 2017. godini.

Mirović je na kraju posete pozvao zamenika ministra ekonomije Saleha i predsednika Privredne komore Rumaitija da u 2017. godini posete Novi Sad i Vojvodinu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво