Најновије

НОВИ ХАОС У СКУПШТИНИ: Напредњаци закључали салу да би спречили расправу о Мартиновићевој смени (ВИДЕО)

Чланови скупштинског административног одбора из редова опозиције састали су се данас у скупштини и расправљали о смени председника тог одбора Александра Мартиновића, али нису могли да одлучују, јер нису имали кворум.

Парламент (Фото: Јутјуб)

Седницу одбора заказао је заменик председника Ненад Константиновић из СДС-а, на захтев четири члана и два заменика члана тог тела. Констатиновић је констатовао да немају кворум за гласање, али да могу да расправљају о смени Мартиновића. Присутни чланови Одбора су потписали захтев за смену председника АО Александра Мартиновића, који им се обратио писмом у коме каже да није заказао седницу јер њено одржавање мора да затражи најмање шест чланова Одбора, а не четири члана и два заменика.
Опозиција, с друге стране тврди, да заменици у случају одсуства члана имају подједнака права као и чланови Одбора. Када су се окупили, наишли су на закључана врата једне од сала у којој су заказали седницу, а потом су се упутили у канцеларију генералног секретара парламента Светиславе Булајић, од које су добили кључ.
У њену канцеларију је по кључ ушао Констатиновић, а испред је чекао Немања Шаровић. Потом је дошао и један припадник скупштинског обезбеђења, а било је и кошкања. Као разлог за смену наводе да он није хтео да закаже ову седницу, иако је био дужан то да учини по пословнику. Оптужили су га за политички утицај на стручну службу да не дозволи одржавање седнице. Наводе да је Мартиновић грубо прекршио Пословник и закон, а СНС су оптужили да покушава да угуши глас опозиције.

Опозиција: Нећемо дозволити да нас ућуткају

Опозиција је најавила да ће седница Административног одбора, која је данас одржана без кворума за одлучивање и без присуства представника парламентарне већине, бити настављена, те да неће одустати од захтева за сменом председника тог одбора Александра Мартиновића.
Заменик председника Административног одбора Ненад Костантиновић из СДС, који је, на захтев шест чланова и заменика чланова тог скупштинског тела, заказао данашњу седницу одбора, рекао је новинарима да није било кворума за одлучивање, те ће се седница наставити. Иначе, заказивање данашње седнице, поред Констатиновића, тражили су члан одбора из СРС Немања Шаровић, заменик члана одбора Милорад Мирчић из СРС, чланица одбора Бранка Стаменковић из ЂБ, заменица члана одбора из ДС Александра Јерков и члан одбора из ЛСВ Ненад Чанак.
Немања Шаровић из СРС је, на конференцији за новинаре, рекао да би Мартиновића, после смене коју траже, требало да замени представник СРС, као најјаче опозиционе странке у парламенту.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА