Najnovije vesti
Vesti Politika
Bivša potpredsednica SPS-a podržala Vuka Jeremića

Bivša potpredsednica SPS-a podržala Vuka Jeremića

Bivša potpredsednica SPS-a, a sada nezavisna poslanica Dijana Vukomanović na svom tviter nalogu praktično je podržala Vuka Jeremića, mogućeg kandidata za predsednika Srbije.

dijana vukomanovic foto Vesna Lalic Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
dijana vukomanovic foto Vesna Lalic
Dijana Vukomanović
Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Dijana Vukomanović

Vukomanovićeva, koja od trenutka kad je napustila SPS, nije govorila o svojoj političkoj budućnosti, na tviteru je prvo linkovala predavanje Vuka Jeremića na Pravnom fakultetu, a zatim prokomentarisala i prilike koje bi drugi kandidati za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija dobili da su bili drugi u trci za najmoćniju fotelju u UN-u.

"Da su Lajčak, Bokova, Tirk, Pusić, Lukšić bili drugi u trci za genseka UN kao Vuk Jeremić, imali bi brojne pozive za TV intervjue, ali u Srbiji...", napisala je ona.

Šta je značio njen tvit i da li ima u planu da podrži eventualnu kandidaturu Vuka Jeremića? Dijana Vukomanović navodi za "Blic" da je samo htela da skrene pažnju na veliki uspeh koji je napravio Jeremić u UN-u, kao i da bi takav rezultat zemlje u okruženju mnogo bolje promovisale.

- Da li bih ga podržala na predsedničkim izborima u ovom trenutku ne mogu da kažem, jer on još nije istakao svoju kandidaturu? Kad dođe vreme, ja ću se izjasniti - kaže Vukomanovićeva.

Ona je, inače, je pre mesec i po dana napustila redove socijalista, zbog sukoba u stranci sa pojedinim kolegama i ukora pred isključenje koje je dobila zbog tuče sa jednom stranačkom koleginicom. Putem društvenih mreža više puta je "ratovala" sa Novicom Tončev, funkcionerom SPS-a, koji je takođe na istoj sednici partijske komisije dobio ukor.

Spekuliše se da bi se Vukomanovićeva mogla priključiti još nekim samostalnim poslanicima, poput Sande Rašković Ivić i Đorđa Vukadinovića, koji planiraju da formiraju poslaničku grupu.

- O tome sporadično razgovaramo. Nismo skladni ideološki i programski, ali nekad ima smisla umrežavati i ujedinjavati se, da bi naš glas dopro do birača - kaže Vukomanovićeva.