• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lavrov:EU traži od Srbije da zatvori centar u Nišu

Izvor MONDO/Tanjug

Evropska unija traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica, tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Brisel taj centar, kako kaže, smatra špijunskim gnezdom i pretnjom po bezbednost.

"A, to što je tokom njegovog postojanja ocišceno od mina više od cetiri miliona kvadratnih metara i deminirano oko 1.500 mina i ostalih eksplozivnih naprava, to što je taj centar pružao pomoc u gašenju požara na jugu Evrope, ukljucujuci zemlje EU, o tome radije cute", rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije, koji boravi u poseti Beogradu, kaže da Brisel traži od Srbije da zatvori taj centar ako hoce u EU.

"I uopšte traži od Srbije da se ponaša onako kako se ponaša rukovodilac Crne Gore koji je naprosto prekršio sve svoje obaveze, svoja obecanja, izdao Rusiju, iako mu Rusija nije ucinila ništa loše", rekao je Lavrov i dodao:

"Ako EU hoce na taj nacin da stice prijatelje, onda se to zove družiti se protiv nekog, iako smo mi oduvek smatrali da se treba družiti s nekim. Tako postupamo i sa našim balkanskim susedima".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dacic izjavio je ranije danas da status Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu nije bila tema razgovora sa njegovom ruskim kolegom Sergejem Lavrovim i ocenio da su navodi da je to špijunski centar "gluposti".

On je za RTS istakao da ce premijer Srbije Aleksandar Vucic imati dovoljno vremena da o tome razgovara sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim, te najavio da ce Vucic najverovatnije 21. decembra biti u poseti Moskvi.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Тања

Само са пријатељским земљама, Русија, Кина, Белорусија, Иран, С. Кореја, Казахстан....

Лозничанин

За улазак у ЕУ мораћемо : 1. да признамо Косово 2.Да окренемо леђа Републици Српској и ћутке посматрамо унитаризацију БиХ. 3.Да уведемо санкције Русији 4.Да дозволимо промет ГМО хране и семена 5.Да од 1.9.2017. дозволимо продају пољопривредног земљишта странцима 6. Да дозволимо истополне бракове и њихово право на усвајање деце. Размислите о томе кад следећи пут помислите да гласате за странку која се залаже за улазак у ЕУ.

Tesla

Odustanite na vreme od EU, dok ne bude kasno.

special image