FK Vojvodina: Skupština odbila predlog statuta UO, sponzori se povlače

Skupština Fudbalskog kluba Vojvodina odbila je predlog Upravnog odbora za izmenu postojećeg statuta, a prihvatila je predlog 23 člana Skupštine.
Većina članova Skupštine glasala je protiv predloga Upravnog odbora, koji je, kako je istakao predsednik UO Vojislav Gajić, neophodan da bi se klub oporavio.
 
Sednici održanoj u amfiteatru Spensa prisustvovalo je svih 55 skupštinara, kao i mnogobrojni navijači koji su istakli transparent "Mi smo FKV". Protiv predloga UO glasalo je 37 skupštinara, dok je "za" glasalo samo njih 13. Ovakav rezultat pozdravili su navijači u amfiteatru Spensa. 
 
Nakon večerašnje sednice jasno je da Vojvodina ima statut koji je u skladu sa Zakonom o sportu, ali da nije sigurno ko će voditi klub u narednom periodu. Član Upravnog odbora i generalni sponzor kluba Dragoljub Zbiljić večeras je potvrdio ono što je najavio, a to je da će se poslovni tim (20 kompanija) povući iz kluba ukoliko predlog statuta ne bude usvojen.
 
"Dragoljub Zbiljić od večeras, odnosno od sutrašnjeg sazivanja Upravnog odbora, više neće biti operativno u klubu. Kao principijelni čovek, ja od danas više nisam član uprave", poručio je Zbiljić.
 
S druge strane, sadašnji prvi čovek Vojvodine, Vojislav Gajić, je na pitanje da li će se držati rečenog i podneti ostavku, poručio da je to logično, ali da će o tome odlučivati UO.
 
"U demokratiji takav korak je logičan. Ako vam se predlog takvog akta ne usvoji, onda je takva odluka logična. Mi ćemo sutra sazvati Upravni odbor i on će odlučiti. Možda ćemo do podne imati neka nova kadrovska rešenja, neke nove predloge Skupštine. Mi ćemo to prihvatiti u interesu Vojvodine i tu nema nikakavih problema", kazao je Gajić.
 
  
 
Među skupštinarima još uvek nije poznato ko će izaći kao novi rukovodilac kluba. Međutim, nakon usvajanja predloga statuta skupštine, čije izmene možete videti OVDE, okupljenima se obratio bivši predsednik kluba Zoran Šćepanović.
 
On je istakao da se poslovne tajne kluba o dugu, procentima igrača i njihovim zaradama nisu smele iznositi u javnost. Takođe, upitao je prisutne da li je moguće da ne mogu da se dogovore oko toga da li imaju svi pravo da klub vole na svoj način.
 
"Nadam se da ćemo prevazići razlike i da ćemo naći zajednički interes da pomognemo Vojvodini. Ja prvi stojim na raspolaganju da to bude kako treba i da svim svojim znanjima i mogućnostima pomognem klubu bez obzira na to ko ga vodi", dodao je on.
 
Podsetimo, FK Vojvodina trenutno ima 5,5 miliona evra duga. Kao jedan od razloga za predlaganje novog statuta Upravni odbor je naveo i mogućnost da ostanu još četiri godina na čelu kluba, čime bi mogli da sprovedu četvorogodišnji plan za, kako su rekli, ozdravljenje.
 
Takođe, budžet kluba je prepolovljen, a u budućnosti će se tim iz Novog Sada verovatno najviše oslanjati na prodaju igrača i svoju omladinsku školu. Više o problemima ovog tima možete pročitati OVDE.
  • NS

    14.12.2016 09:43
    srele
    Šćepanović? Bar ga je lepo videti, zgodnog, sređenog, gospodin ćovek...
  • @Srele

    14.12.2016 08:34
    hahahaha
    I cacanski guru, Dejan Tomasevic
  • @gospodza

    14.12.2016 00:55
    Bolje i komunisti od tajkuna i naprednih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti