Vukomanović: Smenjuju me jer sam podržala opoziciju 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

– Gotovo dva i po meseca nakon što je Dijana Vukomanović odlučila da vrati partijsku knjižicu SPS i postane samostalna poslanica, Socijalistička partija Srbije je odlučila da je zameni na svim pozicijama u Skupštini Srbije lojalnim članovima.

I dok je za socijaliste to deo redovne procedure, budući da ta mesta po raspodeli kvota pripadaju socijalistima, dotle Dijana Vukomanović za Danas kaže da je indikativno da je procedura za njeno razrešenje na sve tri pozicije pokrenuta neposredno nakon njenog javnog solidarisanja sa opozicijom povodom pitanja budžeta, a ne pre dva meseca kada je istupila iz poslaničke grupe SPS-a.

„Ovaj potez socijalista i predsednice parlamenta Srbije Maje Gojković za mene nije neočekivan, ali mislim da nije dobro izabran trenutak, jer drugi put uzastopce doživljavam nekakvu vrstu partijskog disciplinovanja kad god učestvujem na konferencijama OEBS-a. Prvi put u oktobru dok sam bila na konferenciji OEBS-a u Skoplju, a sada opet dok sam bila na konferenciji OEBS-a u Prištini. Nisam bitna ja lično, već je indikativno da vladajuća koalicija gubi osećaj za značaj parlamentarne diplomatije. Jer, mi smo ipak država koja je predsedavala OEBS-u. A poslanici nisu samo partijski vojnici“, kaže Vukomanovićeva.

Bivša predsednica Izvršnog odbora SPS biće smenjena sa tri pozicije, sa mesta šefa delegacije u PS OEBS-u, ali i sa mesta člana u dva skupštinska Odbora, za spoljne poslove i Odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

„Umesto mene za šefa delegacije u PS OEBS nominovana je Stefana Miladinović, poslanica SPS-a. Na moje mesto člana u Odboru za spoljne poslove SPS je predložio Milisava Petronijevića, dok moj dosadašnji zamenik u ovom odboru Ivica Tončev postaje državni sekretar u MSP-u. Na treću poziciju u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje umesto mene je nominovan zamenik šefa poslaničke grupe SPS Neđo Jovanović“, objašnjava Dijana Vukomanović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari