Raspušten odbor DS zbog saradnje sa SNS 1Foto: FoNet/Filip Stevanović

Mogućnost da odbornici Skupštine grada Kragujevca izabrani na listi Demokratske stranke podrže budžet grada za narednu godinu razlog je zbog kojeg je u nedelju Izvršni odbor DS raspustio gradski odbor demokrata u tom gradu, rečeno je Danasu u DS.

Kako nam je rečeno, većina odbornika DS podržala je odluku gradskih vlasti u Kragujevcu o uzimanju kredita od 2,8 milijarde dinara, što u DS smatraju neprihvatljivim postupkom. Kako kažu u DS, za tu odluku nije glasala samo jedna odbornica. Uz to, kako su nam rekli u DS, postoje indicije da će, kako kažu, takozvane demokrate“ u Skupštini grada Kragujevca, na čijem je čelu Radomir Nikolić iz SNS, podržati i usvajanje budžeta grada za narednu godinu.

U DS ističu da takvo ponašanje odbornika nije po stranačkim pravilima koja isključuju bilo kakvu saradnju sa naprednjacima. Zato je gradski odbor u tom gradu i raspušen. Predsednik Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić, naveo je u nedelju da je za poverenika gradskog odbora imenovan Ivan Dubljanin.

„Kragujevački gradski odbor je raspušten zbog nestručnog rada i zbog višemesečnog odsustva predsednika tog odbora, koji boravi i radi na drugom kontinentu. Vreme je da konsolidujemo rad stranke u gradu na Lepenici“, rekao je Milojičić.

Posle pisanja medija o mogućnosti saradnje DS i SNS, ova odluka demokrata deluje kao pokušaj da se građanima stavi do znanja da DS nema nameru da na mala vrata ulazi u koalicije sa naprednjacima i da se zasad drže stranačkih odluka o tome.

Posle nedeljne sednice Glavnog odbora DS ostalo je nejasno da li je predsednik beogradske opštine Stari grad i funkcioner DS, Marko Bastać, napustio stranku pre ili posle saznanja medija da je protiv njega pokrenut postupak jer je stranačka komisija utvrdila da je neovlašćeno potpisivao menice u ime stranke i novac trošio za lokalnu kampanju na Starom gradu. Bastać tvrdi da nikakve komisije nema, te da je on prvi napustio stranku koja nema jasnu ideju i političku platformu koju građani očekuju od DS-a.

U DS kažu da je komisija osnovana pre nekoliko meseci kao ispunjenje jednog od izbornih obećanja njihovog lidera Dragana Šutanovca. Goran Jaić, sekretar DS, za Danas kaže da je komisija ustanovljena zbog sumnje da su se brojni pojedinci okoristili o DS. Kako kaže, Komisija je u proteklom periodu ispitivala finansije stranke.

Ponovo pretnje Milojičiću

DS je saopštila da je poslanik ove stranke Radoslav Milojičić drugi put u ovom mesecu dobio pretnje koje je prijavio policiji. Pretnje su stigle na Fejsbuk nalog, gde mu je u više navrata pisao korisnik koji se predstavlja kao Nikola Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari