Najnovije vesti
Vesti Svet
Čepurin zahvalan na izrazima saučešća srpskom rukovodstvu i narodu

Čepurin zahvalan na izrazima saučešća srpskom rukovodstvu i narodu

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin zahvalio je danas svima na izrazima saučešća povodom ubistva ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova, a posebno je, kaže, bio dirnut telefonskim pozivom srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji ga je pozvao telefonom odmah nakon tog terorističkog akta.

aleksandar cepurin foto Mitar MItrovic 001_preview Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
aleksandar cepurin foto Mitar MItrovic 001_preview
Aleksandar Čepurin
Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
Aleksandar Čepurin

Čepurin je zahvalio i onima koji donose cveće i sveće ispred ruske Ambasade.

- Zločinačko ubistvo ruskog ambasadora u Ankari jeste varvarstvo usmereno prema daljem širenju terorističkih pretnji, koje ima za cilj podrivanje normalizacije rusko-turskih odnosa kao i mirovnog procesa u Siriji. Nadamo se da ćemo već uskoro saznati ko je vodio ruku ubice - naveo je ambasador Čepurin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Andrej Genadijevič Karlov je bio blag i pošten čovek, kaže ruski diplomata opisujući svog kolegu sa kojim se više puta video, posebno kad je bio na čelu Konzularnog departamana Ministarstva inostranih poslova Rusije.

- On je drage volje pomagao mnogim sunarodnicima u inostranstvu da reše ponekad nejednostavna pitanja konzularnog karaktera. Uzgred rečeno radio je to uvek efikasno i sa dušom. Andrej je bio pouzdani prijatelj i vrlo dobar čovek. Svetlo sećanje na njega će zauvek ostati u našim srcima - naveo je ambasador Čepurin.

Izrazivši zahvalnost srpskom rukovodstvu na, kako kaže, momentalnoj reakciji na ovaj zločin kao i na izražavanju saučešća, Čepurin kaže da ga je posebno dirnuo telefonski poziv predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića odmah nakon terorističkog akta, kada je izneo čvrsti stav Srbije i solidarnost sa Rusijom.

- Tragedija u Ankari je poruka svetu da je neophodno da se protiv terorizma bori odlučno i na zajednički način. Još jedan put izražavam ogromnu zahvalnost svim našim prijateljima u Srbiji. Dirnuti smo vašom iskrenom solidarnošću. Ova solidarnost pomaže nam da gledamo u budućnost sa nadom - naveo je ambasador Čepurin.