Сјајна победа кошаркаша Партизана у Пољској

Уз доста (заслужене) среће, десетковани Партизан је кошем Адина Врапца две и по секунде пре краја другог продужетка, извојевао велику, злата вредну победу

Зелена гора – Партизан 80:81 (18:18, 15:12, 19;18, 16:20, 12:13)

ЗЕЛЕНА ГОРА: Спортско–рекреативни центар, гледалаца: 2.000, судије: Мартолини, Мациулатис, Чебишев.

СТЕЛМЕТ ЗЕЛЕНА ГОРА: Флоренс 8, Вон 8, Мур 3, Зиверт, Дер, Драгићевић 14 (10 ск), Келати 12, Грушецки 8, Хричањук 4, Замојски 6, Ђуришић, Кошарек 17 (4 ас).

ПАРТИЗАН: Ратковица 15 (10 ас), Врабац 16, Јовановић, Маринковић 2, Танасковић, Бирчевић 19 (11 ск), Копривица 6, Хечер 9, Пот 1, Карахоyић, Луковић 13.

Уз доста (заслужене) среће, десетковани Партизан је кошем Адина Врапца две и по секунде пре краја другог продужетка, извојевао велику, злата вредну победу у Пољској у оквиру 10. кола ФИБА Лиге шампиона.

У изједначеном ритму играло се у првој четвртини, а Пољаци су почетком друге искористили троминутни пост црно–белих и повели с девет поена вишка (27:18). Успео је Партизан да се врати, а почетком треће деонице изједначи на 40:40. Уследила је потом серија Кошарека од девет узастопних поена, али су и то успели да стигну Београђани и меч је ушао у неизвесну завршницу. Резултатска клацкалица, испоставило се, није превагнула ни на једну страну, па се играло додатних пет минута.

И ту је виђена велика, изједначева борба у којој ни један тим није имао више од два поена вишка. Када је Келати погодио тројку пола минута пре краја за вођство Зелене горе од два поена, чинило се да су бодовима ближи домаћини. Били су црно–бели у тешкој ситуацији, али су одлично извели акцију у последњим секундама. Ратковица је сјајно асистиртао Врапцу, а овај још боље завршио напад. Пољацима је остало да упуте лопту на кош, али она није прошла кроз обруч, велики бодови су отишли у Београд.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести