Jeremić spojio Dijanu i Sandu?

D. M.

24. 12. 2016. u 14:01

Nezavisni poslanici i stranke počeli formiranje velike koalicije uoči starta predsedničke trke

Јеремић спојио Дијану и Санду?

Dijana Vukomanović i Sanda Rašković Ivić

STRANKE, pokreti i poslanici, koji su pre nekoliko dana započeli formiranje Velike narodne koalicije za predsedničke izbore, a među kojima su i bivša predsednica DSS Sanda Rašković Ivić i nekadašnja funkcionerka SPS Dijana Vukomanović, najverovatnije će u trci za šefa države podržati Vuka Jeremića.

Kako saznaju "Novosti", na sastanku čiji je domaćin bio predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, konstatovano je da bivši šef diplomatije i kandidat Srbije za generalnog sekretara UN ima najviše šansi da pobedi aduta SNS.

Vukomanovićeva za naš list kaže da se u ovom trenutku ne zna ko će se odvažiti na kandidaturu za predsednika, a da učesnici u narodnoj koaliciji uvažavaju nameru Jeremića da se konsultuje sa umnim ljudima Srbije:

- Već smo formulisali naša načela i ciljeve i podržaćemo onog kandidata za predsednika koji će moći da ih sprovede u delo.

Za Sandu Rašković Ivić važno je da kandidat poštuje Ustav i da vodi anti-NATO politiku:

- Videćemo kakve će programe imati kandidati, ali već sada se može reći da Jeremić najbolje odgovara "opisu" kandidata koji će imati najviše šansi na izborima.

Veselinović, kaže da će konačna odluka iza koga će stati Velika narodna koalicija biti doneta kad bude poznato ko su kandidati.


KLUB, AKO NE BUDE IZBORA

SANDA Rašković Ivić i Dijana Vukomanović uskoro bi mogle da se nađu i u zajedničkom poslaničkom klubu, a u kojem bi bio i Đorđe Vukadinović. Razgovori se vode, ali se neće ulaziti u formiranje kluba ako zajedno sa predsedničkim budu raspisani i parlamentarni izbori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Nenad

24.12.2016. 14:13

Jel to beše ona gospođa, salonska "desničarka", koja je Oluju nazvala legitimnom akcijom hrvatske države i vojske a događaj u Srebrenici genocidnim zločinom? Proći će Jeremić kao i DSS sa Sandom i Vukdainovićem na izborima! :D :D :D Lepo društvance, nema šta ...

Oću majko fotelju!

24.12.2016. 14:32

Kakva "principijelna" koalicija Petog Oktobra, SPS i salonske antievropske "desnice" ... auuuuuu :) :) :)

Aca Diskrecija

24.12.2016. 15:51

Две лепе, паметне и образоване жене заједно! Тако и треба.

Persida

24.12.2016. 17:39

Divne su!!! Želim im puno uspeha u radu kao dve natprosečne intelektualke, najviše obrazovane, kulturne i dobrodušne. Takve trebaju ovom narodu a ne onaj ološ koji se sakupio u SNSu.