≫ 

Bravo, Dušane! Lajović napravio iznađenje za perfektan start Srba u 1. kolu AO

Srpski teniser napravio malo iznenađenje u 1. kolu, pošto je savladao gotovo duplo bolje rangiranog tenisera na ATP listi

  • 3

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je savladao Francuza Stefana Robera sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:3), pa sada čeka boljeg iz duela Conga - Monteiro, kako bi saznao ime protivnika u 2. kolu.

Lajović je dominirao protiv bolje rangiranog tenisera, koji je uoči meča bio i favorit po kladionicama. Francuz je 55. na ATP listi, dok je Lajović na 94. mestu. Ipak, to se nije videlo na terenu, gde je Srbin za dva sata rešio meč u svoju korist maksimalnim rezultatom.

>>> Troicki vodio sa 2:0, pa posle velike drame slomio Bosanca u 5. setu! (VIDEO)

>>> Jelena Janković posle maratona savladala Nemicu i prošla u 2. kolo Australijan opena!

U prvom setu je Lajoviću bio dovoljan jedan brejk, koji je napravio u 4. gemu i tu prednost je sačuvao bez problema do kraja. U drugom je viđena veća borba, nekoliko razmenjenih brejkova, nekoliko dugih gemova, ali je ipak Lajović uz dva brejka došao do prednosti od 5:1, imao je i set loptu u narednom, ali je Francuz uspeo da se izvuče, a potom i da on napravi brej i unese malo više nervoze kod našeg tenisera.

Ipak, Lajović već u narednom gemu pravi ribrejk posle dramatičnog gema. Iskoristio je treću set loptu i poveo sa 2:0 u setovima.

Rober je prvi napao u trećem setu i napravio brejk na startu i poveo sa 2:1, ali je odmah usledio ribrejk Lajovića. Do rezultata 4:3 nije bilo brejkova, a onda je Lajović napravio ključni brejk, da bi potom bez problema na svoj servis došao do dve meč lopte, od kojih je iskoristio drugu i plasirao se u naredno kolo, za perfektan start srpskih tenisera na otvaranju Australijan opena.

Prethodno su se u narednu rundu plasirali Viktor Troicki, koji je bio bolji od Damira Džumhura i Jelena Janković, koja je savladala Laurz Zigemund.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA