Najnovije vesti
Kultura Vesti
Barišnjikov zbog povrede pomerio gostovanje u Beogradu za april

Barišnjikov zbog povrede pomerio gostovanje u Beogradu za april

Zbog nedavne povrede kolena, nastup slavnog baletskog igrača i glumca Mihaila Barišnjikova u Beogradu pomeren je za 23, 24 i 25. april, saopšteno je danas iz Beogradskog festivala (BFI) igre čiji je Barišnjikov trebalo da bude gost.

Mihail Barišnjikov Foto: Mark Seliger / Promo
Mihail Barišnjikov
Mihail Barišnjikov
Foto: Mark Seliger / Promo
Mihail Barišnjikov

"Slavni umetnik se povredio tokom izvođenja predstave “Nižinski“ u Parizu početkom januara, što je odložilo izvođenja svih pozorišnih komada u kojima on nastupa u svom teatru u Njujorku, ali i na prestižnim svetskim scenama.

Prema savetu lekara, prva predstava koju će Barišnjikov izvoditi biće „Brodski/Barišnjikov“, jer se radi o pozorišnom komadu koji ne zahteva veća fizička opterećenja kolena. Upravo ovaj naslov je trebalo da prethodi glavnom programu 14. Beogradskog festivala igre, i to 11, 12 i 13. marta u Pozorištu na Terazijama. Nakon nekoliko dana neizvesnosti, umetnik je zajedno sa timom svojih lekara i menažera, doneo odluku  da će se u narednom periodu komad u režiji Alvisa Harmanisa „Brodski/Barišnjikov", saopšteno je BFI.

Prerdstava "Brodski Barišnjikov"
Foto: Promo
Prerdstava "Brodski Barišnjikov"

Blagajna Pozorišta na Terazijama će od srede 18. januara, omogućiti zamenu svih kupljenih ulaznica za nastup popularnog Miše Barišnjikova, za koji inače vlada ogromno interesovanje. Blagajna će vratiti novac onima koji nisu u mogućnosti da prisustvuju događaju u aprilu, a zamena ulaznica za nove termine ili povraćaj sredstava, biće mogući sve do 18 marta.