≫ 

HOROR U NOĆNOM KLUBU: Petoro ubijeno, 15 ranjenih u pucnjavi u Kankunu! (FOTO) (VIDEO)

Pucnjava se desila poslednje večeri festivala koji traje od 6. do 15. januara

  • 0

Najmanje petoro ljudi je ubijeno a 15 je ranjeno u pucnjavi koja se sinoć desila u meksičkom gradu Kankunu, tokom završne večeri BPM festivala.

Turski avion se srušio zbog greške pilota! (FOTO) (VIDEO)

Prema prvim saznanjima, pucnjava se desila u popularnom "Blu perot" klubu na Plaja del Karmen.

Pucnjava se dogodila tako što je nepoznati napadač otvorio vatru kroz otvoreni prozor diskoteke na okupljene ljude koji su unutra plesali.

Američki mediji navode da se napad odigrao dva sata po ponoći u gradu Solidaridad, oko 60 kilometara južno od Kankuna.

Džekmaster, du-džej koji je puštao muziku kobne večeri na festivalu tvitovao je da je čovek odjednom krenuo da puca, te da svi ako mogu ostanu u svojim domovima.

Džordž de Menezes rekao je za Independent da je bio bukvalno dva metra od mesta gde je pucnjava počela.

- Niko nije ozbiljno shvatio šta se dešava, ali ja sam jasno video pištolj i odmah legao na pod, a za mnom su i mnogi drugi legli dole. Muzika je odmah stala i svetla su se upalila i video sam dvojicu muškaraca kako leže na podu i izgledali su mrtvi - rekao je on.

- Svi su krenuli da trče napolje na plažu ali čulo se još pucanja pa je većina opet legla na pod. Napokon smo nekako uspeli da se domognemo glavne ulice ali i tamo smo videli upucanog čoveka. Zavladala je opšta panika - prenosi atmosferu ovaj očevidac.

Pored pucnjave u "Blu perot" klubu desila se još jedna pucnjava i to u klubu "Džungla", a pucalo se zatim i na samim ulicama grada.

Tri osobe među poginulima su stranci, rekla je gradonačelnica grada Solidaridad Kristina Tores, prenosi AFP.

- Za sada imamo naznake da je jedna osoba otvorila vatru - rekla je ona, dodavši da vlasti upravo kontaktiraju konzulate SAD, Kanade i Kolumbije kako bi pružile informacije o stanju u kom se nalaze njihovi državljani koji su bili prisutni u klubu.

Još uvek nema informacija da li se radi o terorističkom napadu, ali policija je sve bliža zaključku da je u pitanju međukatelski obračun. To područje je, inače, popularno među američkim i evropskim turistima, a uglavnom je pošteđeno nasilja vezanog za drogu koje se često dešava u drugim delovima Meksika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA