≫ 

Šesnaestogodišnjak svedok ubistva Kekinog kuma: Pucnji su bili slabi, mislili smo da se čuju petarde!

Sopot ne pamti ovakav događaj. Grad je bio blokiran dok forenzičari nisu obavili svoj posao, i gotovo da niko nije mogao ni iz svog dvorišta bez lične karte

  • 0

Meštani Sopota i Vranića dan posle mafijaškog obračuna u neverici zbog likvidacije na mesnom groblju. Ubica je "domaći" jer je znao da će žrtva ići na sahranu, odnosno odakle da puca, smatraju u Sopotu.

 

KEKIN KUM UPUCAN NA GROBLJU U SOPOTU: Napadač posle sahrane ubio Milomira J. (46)

 

KUSTA IZBEGAO PUCNJAVU: Reditelj bio na sahrani na kojoj je ubijen Kekin kum

 

- U šoku smo i ne možemo da verujemo da se ispred naše kuće dogodilo ubistvo. Moj šesnaestogodišnji sin bio je na samo pet metara od mesta na kom se nalazio ubijeni. Čuo je neki pucanj, ali je mislio da su petarde u pitanju. Dete je prišlo da pomogne misleći da je čovek pao zbog leda. Video je da mu curi krv iz usta i pritekao u pomoć, a u tom trenutku, trojica muškaraca koja su se nalazila u automobilu, izašla su i verbalno napala njega, upitavši ga šta je to uradio - rekao je meštanin Sopota, ispred čijeg doma se dogodilo ubistvo Milomira Jovanovića (46).

 

Čovek je bio vidno potresen i uznemiren zbog tragičnog događaja kojem je sticajem okolnosti prisustvovalo njegovo dete.

 

- Sin mi je rekao da su pucnji bili toliko prigušeni i slabi da su svi mislili da je reč o petardama - rekao je otac šesnaestogodišnjeg sina.

 

Foto: novosti.rs

Foto: novosti.rs

 

To su pretpostavili i prijatelji ubijenog Milomira. Kada su videli Jovanovića da leži krvav, nisu znali zašto je pao, pa su posumnjali da je dete nešto skrivilo.

 

- Dečak ide u školu u Valjevu. Došao je na vikend i u trenutku ubistva je bio sam kod kuće. Izašao je da donese drva i video kako čovek mrtav pada. To je velika trauma za njega, da bude svedok ubistvu. Nije mogao da spava, uznemiren je, a ne znam koliko će vremena trebati da potisne iz svesti ovaj nemili događa - rekao je otac za "Večernje Novosti".

 

Dan posle nesreće, na mestu događaja stoji upaljena sveća i cveće. Pred mestom na kojem je Milomir pao, ređali su se prijatelji pokojnika dok su tragovi krvi u snegu bili još vidljivi.

 

Žitelji Sopota dan posle mafijaškog obračuna u neverici i šoku razmenjivali su priče "šta je ko čuo i video". Sve u svemu, baš niko pouzdano ne zna odakle su ispaljeni hici niti koji su motivi ubistva.

 

Jedino smisleno zvuči da je eventualni atentator neko od "domaćih" koji je znao da će žrtve otići na grob prijatelju, odnosno bio je upoznat sa okolinom "odakle bi mogao neopaženo da puca".

 

Foto: novosti.rs

Foto: novosti.rs

 

Sopot ne pamti ovakav događaj. Grad je bio blokiran dok forenzičari nisu obavili svoj posao, i gotovo da niko nije mogao ni iz svog dvorišta bez lične karte.

 

Svačije dvorište i prozor koji su gledali na parking groblja policajcima su bili interesantni. Ipak, najrealnija pretpostavka je da je pucano sa obližnjeg brda.

 

Ispred porodičnog doma u Ulici Čedomira Đoinčevića u Vraniću, u kome stanuju roditelji ubijenog Jovanovića, u nedelju su se okupili mnogobrojni prijatelji i komšije. O eventualnom motivu ubistva niko nije hteo da spekuliše.

 

Prema rečima suseda, Jovanović je posedovao građevinsku firmu. Pričali su i kako je finansijski pomogao fudbalski klub Vranić. Pokojnik nije bio oženjen i nije imao dece. Živeo je u Beogradu, a kod roditelja Milanke i Živojina često je dolazio.

 

Milomir Jovanović ubijen je na sahrani Novaka Todorovića u Sopotu u nedelju oko 14 sati hicima iz vatrenog oružja kada se vraćao sa sprovoda, u momentu dok je ulazio u automobil.

 

Prema nezvaničnim informacijama, na njega je pucano sa obližnjeg brda, a s obzirom na to da je sahrana bila u toku, ubica je iskoristio pometnju okupljenih i uspeo da umakne. Jovanovićevi prijatelji, koji su se u trenutku ubistva nalazili u automobilu, prevezli su ga u Dom zdravlja, gde su lekari konstatovali smrt.

 

Sahrani koja je prethodila likvidaciji Milomira Jovanovića, prisustvovali su i Emir Kusturica, Zdravko Čolić i brat Gorana Bregovića.

 

Datum sahrane Milomira Jovanovića nije još poznat, mada se među rodbinom ubijenog govorilo da će biti zakazana za utorak ili sredu.

 

(Telegraf.rs/vecernjenovosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA