BATUT: Povećan broj obolelih od gripa

U prvoj nedelji januara registvovano je više slucajeva akutnih respiratornih infekcija, a najviše obolelih je među decom do četiri godine

  • 0

U prvoj nedelji januara oboljenja slična gripu registrovana su kod 26.275 ljudi u Srbiji, što je više nego u istom periodu prošle godine, a registrovan je i visok intenzitet virusa gripa, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut".

Svi ga imate u kuhinji, a niste svesni da može da vas izleči od gripa i prehlade za 3 sata

Ima nešto dobro i u minusu: Virus gripa umire na niskim temperaturama

Od početka sezone gripa u Vojvodini je prijavljeno pet smrtnih slučajeva, koji se mogu dovesti u vezu sa oboljevanjem od gripa, navedeno je na sajtu Batuta.

Umrli su bili hronični bolesnici, a prethodno nisu vakcinisani protiv gripa, dok je kod jednog umrlog nepoznato da li je primio vakcinu.

Inače, u ovom trenutku prisutna su dva tipa virusa influence: A(H3) i tip B, a do sada potvrđeni slučajevi gripa su sa teritorije Beograda, Južnobačkog, Raškog, Jablaničkog, Pčinjskog, Mačvanskog, Srednjebanatskog, Severnobačkog, Severnobanatskog.

Takođe, virus je potvrđen u Južnobanatskom, Braničevskom, Podunavskom, Sremskom okrugu, Pomoravskom, Kolubarskom, Zlatiborskom, Zaječarskom, Pirotskom, Šumadijskom i Nišavskom okrugu.

U prvoj nedelji januara registvovano je više slucajeva akutnih respiratornih infekcija, a najviše obolelih je među decom do četiri godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA