NEMA MIRA U NOVOM DOMU: Udario tuk na luk!

U fokusu - Ponedeljak 16.01.2017 - 10:34

Slobodan Šukić, zaposlen u „Novom domu“ u Vranju, u poslednje dve ipo godine radio je kao referent nabavke, ali je, kako kaže, sa dolaskom Slobodana Ignjatovića na mesto direktora, dobio rešenje za radno mesto na mnogo nižem nivou.

Ignjatović i Šukić, oči u oči FOTO OK Radio Ignjatović i Šukić, oči u oči FOTO OK Radio

Po novoj sistematizaciji u ovom javnom preduzeću, kaže Šukić, da posao referenta za javne nabavke sada obavljaju lica, kojima to nije u opisu radnog mesta.

- Više puta sam obaveštavao Ignjatovića da drugi obavljaju moj deo posla, da to nije po zakonu, to sam radio i pisanim putem, ali mi nije odgovorio.

Tražio sam konkretno objašnjenje zašto ne obavljam svoj deo posla, pa sam se obratio sindikatu, ali ni nakon toga nisu usledile reakcije direktora.

Obratio sam se i NO tražeći zaštitu svojih prava i ponašanje direktora u skladu sa zakonom, no međutim, pravna služba  mi nije dostavila zapisnike sa tog sastank
a - navodi Šukić.

Kada je Šukić kontaktirao Marjana Miloševića, predsednika NO  u „Novom domu“, ovaj ga je obavesti da mu nije stigao nikakav dopis koji je Šukić uputio.

- Pisanim putem sam direktora Ignjatovića obavestio da je prekršio zakon, a Miloševiću sam pre više od mesec dana uručio i dopis.

Ignjatović mi je usmenim putem rekao da NO nije u opisu da rešava pitanja radnika.

Onda sam Ignjatovića prijavio PU Vranje, privrednom kriminalu, kao i inspekciji rada.

U zaštiti svojih prava, sudu sam dostavio tužbu za zlostavljanje i mobing, i ona je u „Novi dom“ došla 29. decembra.

U međuvremenu,  od 18. do 21. decembra bio sam na bolovanju. Kada sam došao na posao, dostavljeno mi je obaveštenje o promeni ugovora o radu.

Dodeljeno mi je niže radno mesto evidentičara, za koje su potrebne druge kvalifikacije, samim tim mi sleduje i manja plata
- navodi Šukić.

Direktor „Novog doma“ Slobodan Ignjatović kaže da je primio tužbu Šukića,  i da nema nikakav komentar po ovom pitanju, sem da će da sačeka odluku suda.

- Mislim da njegove tvrdnje nisu tačne, ali to ćemo na kraju da vidimo, pošto je on podneo tužbu.

Šukić nije premešten na niže radno mesto, već na mesto shodno njegovoj stručnoj spremi,  za koje ima kvalifikacije, a to je srednja škola.

Obaveza rukovodioca je da organizuje posao u svojoj firmi i da vidi gde će ko da radi.

To rade svi direktori, a ja mislim da Šukić na ovom radnom mestu može da doprinese više.

Ništa posebno nisam preduzimao prema njemu, nisam ga kažnjavao, sve je isto u njegovom slučaju pre i posle mog dolask
a -  pojašnjava Ignjatović.

Konačnu reč o tome da li u ovom slučaju ima mobinga, ili samo unutrašnje organizacije daće  vranjsko pravosuđe.

Ovde valja napomenuti da je Šukić u “Novom domu” zaposlen kao kadar SNS-a, još 2013. godine, u vreme prve vladavine ove stranke u Vranju.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: