Najnovije vesti
Vesti Politika
Delili paketiće samo deci članova SNS

Delili paketiće samo deci članova SNS

Goraždevac, jedna od najvećih srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, ovih dana gori od nesloge, i to zbog dečjih paketića.

deca, Kosovo paketiciTrg Republike_foto Stefan Djuric (4) Foto: Stefan Đurić / RAS Srbija
deca, Kosovo paketiciTrg Republike_foto Stefan Djuric (4)
Foto: Stefan Đurić / RAS Srbija

Reč je o 2.100 poklona koje je Srpska napredna stranka u Leposaviću podelila opštinskim odborima na KiM. Prema tadašnjim najavama iz stranke, ovi odbori trebalo je paketiće da poklone deci na KiM na Božić. Međutim, čak 83 mališana u Goraždevcu ostala su bez poklona, a to je toliko ogorčilo njihove roditelje da su se otvorenim pismom obratili premijeru Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću, tvrdeći da su paketiće dobila samo deca čiji su roditelji članovi ili simpatizeri SNS.

- Da li je lepo da jedan deo dece u Goraždevcu gleda sa strane kako drugi deo prima poklone? Jesu li naša deca u boljem položaju u enklavi pa nisu zaslužila ovakav vid pažnje? - pita se u potpisanom pismu grupa od 12 najhrabrijih roditelja.

Kao glavnog diskriminatora označili su direktora škole Milivoja Zdravkovića, bivšeg člana SPS, koji je sada u SNS i član je Privremenog organa opštine Peć.

Zdravković se nije javljao na pozive redakcije „Blica“, ali je pedagog škole i član Mesnog odbora SNS Milan Jančiković objasnio šta se dogodilo:

- Pre svega, nije tačno da su pokloni bili namenjeni svoj deci na Kosovu i Metohiji. Otišli smo 7. januara u Leposavić gde smo od Pokrajinskog odbora SNS dobili ukupno 100 paketića za decu opštine Peć. Od toga 30 poklona je bilo namenjeno Klini, 30 Istoku, a 40 Goraždevcu. Pošto u Goraždevcu ima ukupno 123 dece, fizički nismo mogli svima da podelimo paketiće. Zato smo prvo poklone dali članovima, a onda i simpatizerima stranke.

U Kancelariji za KiM ističu da nisu učestvovali u nabavci paketića.

Problemi i sa udžbenicima

Grupa roditelja iz Goraždevca naglašava da ovo nije prvi put da su njihova deca na meti bahatosti čelnih ljudi u Goraždevcu.

- Ista je situacija i kada se dele besplatni udžbenici ili bilo šta drugo. Ovo je samo poslednja kap koja je prelila čašu - kaže Luka Zlatičanin, jedan od ogorčenih roditelja.