Kosovska policija: Mi nismo teroristi

- Rosu koja se služi teroriostičkim metodama. Oni su sami postavili eksploziv na šinama - rekao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun

  • 28

Kosovska policija negirala je danas da njena specijalna jedinica ROSU koristi terorističke metode i da je u subotu postavila eksploziv kako bi sprečila da voz koji je krenuo iz Beograda uđe na Kosovo, prenosi list "Lajmi".

Drecun: ROSU same postavile eksploziv, koriste terorističke metode (FOTO)

Reagujući na izjavu Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovana Drecuna, Kosovska policija u saopštenju tvrdi da ona nije destabilizujući faktor, već institucija koja sprovodi zakon i čiji je mandat zaštita reda i javne bezbednosti, kao i bezbednosti generalno, "uključujući kontrolu i nadzor granica"prenosi prištinski list.

Kosovska policija tvrdi i da je, po pitanju voza, 14. januara preduzela sve akcije u skladu sa kosovskim ustavom, važećim zakonima i operativnim planom kako bi garantovala ustavni poredak, opštu bezbednost i, u konkretnom slučaju, sprečila ulazak, kako navodi, "nezakonitog voza" na teritoriju Kosova.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da su događaji oko voza posledica dugotrajnog političkog, ekonomskog pritiska koji Priština vrši na Srbe na KiM.

Printskrin: Telegraf Printskrin: Telegraf

- Imamo Rosu koja se služi teroriostičkim metodama. Oni su sami postavili eksploziv na šinama, a zatim je jedinica krenula da vidi da pruga nije minirana. Sve je iskorišteno za diverzantski upad - rekao je Drecun za RTS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    17. januar 2017 | 09:15

    Vi sze ubice bez milosti i zlobnici

  • Чарапанка

    16. januar 2017 | 21:26

    Били сте и остали ТЕРОРИСТИ!!! Са вама треба по кратком поступку!!!!!!

  • Milka

    16. januar 2017 | 18:38

    Voz nije Teroristicki i nezakonit?kakve vase siptarske indtitucije i policija na Srbskoj teritoriji?!nece dugo OKRECE SE KOLO SRECE?!sipci ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA