Monstrum iz Niša koji zlostavljao ćerku (4) dobio 10 godina zatvora jer ranije nije osuđivan

Komentarišući oštećenje devičnjaka, isticao je da je mala vozila bicikl te da je moguće da je na taj način došlo do povrede

  • 8

Nišlija Gradimir V. (57) pravosnažno je osuđen na deset godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četvorogodišnje ćerke.

OTAC SILOVAO MALOLETNU ĆERKU: Iz straha devojčica (12) nikom nije smela da kaže strašnu istinu

Stravično bludničenje događalo se u više navrata tokom 2014. godine kada je devojčica boravila kod oca dok joj je majka bila na poslu. Istina je izašla na videlo kada je dete ispričalo majci da joj je otac gurao prste u polni organ, a medicinskim pregledom ustanovljeno je oštećenje devičnjaka što je bilo ključno za osudu.

Kako je ustanovljeno tokom sudskog postupka, Gradimir je devojčicu dobio nakon višegodišnje vanbračne zajednice sa njenom majkom. Dete je živelo sa majkom i njenom porodicom, a otac bi je povremeno uzimao što je učinio i 28. aprila 2014. godine kada je doveo kod sebe iz vrtića. Iste večeri, kada se mala vratila kući, požalila se na bolove u predelu polnog organa i ispričala da je Grade dirao. Majka je dete odmah odvela u bolnicu gde je obavljen ginekološki pregled koji je pokazao povredu devičnjaka, a neuropsihijatrijsko veštačenje potvrdilo je da je iskaz oštećene istinit.

Optuženi je pred sudom negirao zlostavljanje deteta ističući da sa ćerkicom nikada nije ostajao nasamo, te da je ljubio samo u kosu. Naglasio je da se ona nikada nije kupala ni svlačila u njegovoj kući. Komentarišući oštećenje devičnjaka, isticao je da je mala vozila bicikl te da je moguće da je na taj način došlo do povrede. Međutim, medicinsko veštačenje je isključilo mogućnost da je do rascepa devičnjaka došlo na neki drugi način osim uvlačenjem obličastog predmeta što potpuno odgovara navodima deteta da joj je u polni organ otac uvlačio srednji prst.

Gradimir je prvostepeno bio osuđen na deset godina zatvora, a Više javno tužilaštvo se žalilo zahtevajući da mu se izrekne petnaestogodišnja zatvorska kazna. Međutim, Apelacioni sud je odbacio žalbu i potvrdio prvostepenu presudu, a kao olakšavajuću okolnost uzeo to što on nije ranije osuđivan.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA