Popović na čelu ZAVARIVAČA

Lokalne vesti - Utorak 17.01.2017 - 11:03

Vranje - Branislav Popović, aktuelni predsednik NO u „Jumku“, sada će obavljati i funkciju direktora „Zavarivača“, i to po zahtevu Ministarstva privrede.

Popović staje na čelu Popović staje na čelu "Zavarivača". Foto: OK Radio

Popović kaže da će i dalje ostati na mestu predsednika NO „Jumka“, a da je u „Zavarivaču“, angažovan praktično kao koordinator, kako bi se razrešila postojeća situacija u preduzeću.

- Postavljen sam za izvršnog direktora, koji će obavljati posao koordinatora, ne znam tačno  kako se zove, nisam još dobio rešenje.

Ovde ću raditi bez ikakve nadoknade, a ugovor će biti na tri meseca. Kada budem dobio rešenje, tražiću mišljenje od Agencije da li ima sukoba  interesa u mom slučaju.

Do tada ću obavljati i dalje funkciju predsednika NO „Jumka“
- pojašnjava Popović.

On kaže i da ukoliko ne dobije saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije, „Zavarivaču“ će pomagati bez zvaničnog zvanja.

Dolazak  Popovića u „Zavarivač“ iniciralo je Ministarstvo privrede, a pre toga je NO smenio dosadašnjeg direktora Dragana Igića i imenovao Popovića na to mesto.

- Trenutna situacija u „Zavarivaču“ je mnogo gora nego li što je bila ona u „Jumku“ 2014. godine.

Ljudi nisu primali platu, dobijali su po 5.000 dinara, tako da je stvarno strašno, hoće socijalni program, hoće da rade, a prethodno rukovodstvo im to nije omogućilo.

U takvoj situaciji, pre ću da budem koordinator, nego li pravi direktor
- kaže Popović.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović  rekao je krajem prošle godine da će spas za „Zavarivač“, koji je u državnom vlasništvu,  najverovatnije biti stečaj.

Branislav Popović, osim što je na čelu NO "Jumka", nalazi se još i na funkciji šefa vranjskog odeljanja regionalne Privredne komore Leskovac.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: