Odloženo ročište Puzigaći za 27. februar

Ponovljeni sudski proces Dejanu Puzigaći zbog optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine odložen je za 27. februar u Višem sudu u Beogradu.

Pripremno ročište je odloženo jer branilac Dejana Puzigaće nije uredno pozvan.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje, a Puzigaća da prvi put pred sudom da iznese svoju odbranu.

Viši sud u Beogradu je krajem novembra odobrio ponavljanje suđenja Puzigaći jer je, ranije zbog bekstva, osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora zbog ubistva Tatona.

Prema zakonu, pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

Puzigaća je septembru 2015. godine uhapšen u Atini po poternici Srbije, a 14. aprila 2016. godine je izručen i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

Kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u Beogradu na smrt pretučen Francuz Bris Taton, Puzigaća je osuđen na 14 godina zatvora.

Dejan Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monaškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je tada Tanjugu da se Puzigaća u međuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje za ubistvo Tatona vodi se i protiv Đorđa Prelića koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina jer se pet godina skrivao u Španiji odakle je izručen 2014. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво