Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ ПРЕТИ: Николићу ћу рећи све у лице!

Бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да је председник Србије Томислав Николић добродошао у Сарајево кад год одлучи да дође.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Изетбеговић је додао да ће то бити прилика да му, како је рекао, у лице каже да све што ради и говори не доприноси изградњи добросуседских односа.
Изетбеговић је у интервјуу за сарајевски портал Фактор.ба рекао да је могао да одбије да прими Николића, али да није и да неће то учинити. 
- Мислим да би његова посета била прилика да му у лице кажем да све што ради и говори не доприноси изградњи добросуседских односа са државом БиХ на темељу међусобног уважавања и поштовања интереса и осећања свих њених народа и грађана. Дакле, Николић је добро дошао у Сарајево кад год се одлучи да дође - рекао је Изетбеговић. 
Упитан како коментарише изјаву председника РС Милорада Додика да сања уједињење тог ентиета са Србијом, односно изјаву Николића да се „слаже са оним што брат Миле отворено говори", Изетбеговић каже: 
"Додик, а с њим и Николић, ће морати да се помире са заједничком реалношћу, нарочито имајући у виду какве све злочине као хипотеку носи ентитет Република Српска и њени ратни кумови. Ентитет Република Српска нема ни моралних, ни историјских, нити правних аргумената за отцепљење од БиХ. Може то покушати остварити само новим циклусом насиља, а тад је питање како би се то завршило". 
Изетбеговић каже да је реч о провокацијама које ће се претворити у озбиљне пријетње ако не добију прави одговор, те да тај прави одговор није наседање на сваку провокацију. 
- Прави одговор подразумева затварање свих других пукотина и фронтова, и оних унутар СДА, и унутар бошњачког, и унутар босанског патриотског фронта, и бољу сарадњу са хрватском компонентом, пре свега у БиХ, али и у Хрватској, затим и са српском компонентом оличеном кроз Савез за промјене у БиХ, и са Александром Вучићем у Србији, агилнији наступ према међународном фактору, пре свега Бриселу и Вашингтону - навео је Изетбеговић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА