Preminuo glumac Gorden Kej, Rene iz serije „Alo, alo!“

Engleski glumac Gorden Kej, najpoznatiji po ulozi Renea u seriji „Alo, alo!“, preminuo je u 75. godini.

Преминуо глумац Горден Кеј, Рене из серије „Ало, ало!“ Преминуо глумац Горден Кеј, Рене из серије „Ало, ало!“

Glumčeva bivša agencija potvrdila je Bi-Bi-Siju da je Kej preminuo jutros, u domu za stara lica.

Gorden Ficdžerald Kej bio je pozorišni i televizijski glumac. Svetsku slavu je stekao ulogom konobara Renea Artoa u nagrađivanom Bi-Bi-Sijevom sitkomu Alo, alo!, koji se prikazivao u periodu od 1982. do 1992. godine, i čija se radnja dešavala u okupiranoj Francuskoj tokom Drugog svetskog rata.

Kej se pojavio u ukupno 84 epizode, i u pozorišnoj verziji serije.

Njegova poslednja televizijska uloga bio je upravo jednokratan povratak u seriju Alo, alo! 2007. godine, u epizodu koja je okupila nekoliko glumaca iz originalne postave.

Takođe se pojavio u Bi-Bi-Sijevom skeču Revolver, 2004. godine.

Kao mladić, Gorden Kej je aktivno igrao ragbi, radio u fabrikama tekstila i traktora. Studirao je na Univerzitetu „King Džejms“ u rodnom Hadersfildu, a tokom studija je radio i kao radijski voditelj.

Godine 1965. napravio je radijski intervju sa „Bitlsima“.

Glumom je počeo da se bavi po okončanju studija i uglavnom je nastupao u sporednim ulogama u televizijskim serijama. Najveći uspeh u karijeri ostvario je glumeći glavnu ulogu u pomenutoj humorističkoj seriji Alo, alo!.

Tokom jake oluje u Evropi koja je zahvatila i Veliku Britaniju 1990. godine, doživeo je tešku povredu. Deo drvene reklame se odlomio, probio vetrobran njegovog automobila i zabio mu se u čelo.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво