Читај ми!

Zvezda do vrha napunila mrežu Jadrana

U drugoj i ujedno poslednjoj kontrolnoj utakmici prve faze priprema, Crvena zvezda je savladala ekipu Jadrana iz Dekana sa 10:0 (3:0). Ponovo je bilo više poena u drugom poluvremenu, u kojem su Zvezdina deca blistala.

Trener Miodrag Božović je i na ovoj utakmici pružio priliku dvema ekipama da odigraju po poluvreme. U prvih 45 minuta, Zvezda je bila bolji rival, stvorila je znatno više prilika od Jadrana i zasluženo vodila 3:0. Najzapaženiji pojedinac u redovima crveno-belih bio je Nemanja Milić, koji se dva puta upisao u strelce.

Zvezdino zimsko pojačanje je najpre u 25. minutu zatreslo mrežu, nakon gužve u kaznenom prostoru. Milić se dobro snašao, i levom nogom sa deset metara pogodio mrežu. Sličan gol Milića viđen je i u 31. minutu, samo što je ovoga puta gol postigao desnom nogom. U samoj završnici prvog poluvremena, Zvezda je stigla i do trećeg gola. Nakon kontranapada i situacije „četiri protiv dva", Milićev udarac je odbranio Rupnik, kratko odbivši loptu na peterac, a na pravom mestu je bio Pavkov, kojem nije bilo teško da pogodi prazan gol.

U drugom delu igre, na terenu je bila veoma mlada postava Crvene zvezde. Crvena zvezda je nastupila sa velikim brojem golobradih mladića, koji su se trudili da ostave pozitivan utisak. Već u 46. minutu, odmah nakon polaska sa centra, Vladimir Jovović je povukao napad, centrirao, a Kljajić nespretno reagovao i zatresao sopstvenu mrežu. Domaćin je potom mogao u dva navrata da smanji rezultat. Najpre u 50. minutu, nakon dosuđenog jedanaesterca, ali je Ramić promašio penal, a potom i u 54. minutu, kada je iz veoma izgledne situacije fudbaler Jadrana prebacio gol.

Lep momenat dogodio se u 53. minutu. Loptu je sa desne strane terena povukao Zvezdin omladinac Lazar Romanić, ušao u kazneni prostor, silovito šutirao u bliži ugao gola i pogodio na zaista sjajan način. To nije bio kraj dobrim potezima mladog napadača. U 61. minutu, nakon centaršuta Senića sa desne strane, Romanić je ponovo bio spretan, ovoga puta u vazduhu, i glavom je pogodio svoj drugi gol.

U strelce se na ovom meču upisao i Jovović. Nakon asistencije s početka drugog dela igre, Jovović je u 65. minutu uspešno prošao kroz sredinu, šutirao u levi ugao gola i pogodio za 7:0. Zvezdina deca su ostavila zaista odličan utisak, i za to su nagrađena i u 73. minutu. Lazar Romanić je ukrao loptu golmanu Jadrana, uposlio na stranu Vanju Vučićevića, koji je nakon uspešnog driblinga centrirao na drugu stativu, gde je spreman bio Luka Ilić. Zvezdin vezista je šutirao pod prečku i pogodio za osmi gol Crvene zvezde.

Na sledeći gol čekalo se do 81. minuta. Vanja Vučićević je zabeležio još jednu asistenciju, a svoj treći gol upisao je Lazar Romanić. Zvezdin omladinac je šutirao sa 16 metara i pogodio donji desni ugao gola. Samo minut kasnije, Romanić je ubeležio i prvu asistenciju, a svoj prvi gol za Zvezdu postigao je Milan Senić, koji je sa 5 metara spremno sačekao Romanićevu loptu.

Rezultatom 10:0 završena je utakmica u kojoj su zablistala Zvezdina deca.

Odmah posle utakmice, fudbaleri Crvene zvezde dolaze u Beograd. Nakon trodnevne pauze, uslediće put na Kipar, gde će biti odrađen i drugi deo priprema.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво