Читај ми!

Tunis siguran protiv Zimbabvea za četvrtfinale KAN

Fudbalska reprezentacija Tunisa plasirala se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto su u trećem kolu bili bolji od Zimbabve sa 4:2 i tako osigurali drugo mesto u Grupi B. U drugoj utakmici Grupe B Senegal i Alžir igrali su nerešeno 2:2. Utakmica nije imala veliki rezultatski značaj za Senegal, koji je još ranije obezbedio plasman u četvrtfinale, dok je Alžiru za prolazak dalje bila potrebna pobeda i poraz Tunisa.

Zimbabve i Tunis su u Libervilu odigrali izuzetno zanimljivu utakmicu, a posle prvih 45 minuta viđeno je čak pet golova. Tunis je poveo u 10. minutu golom Naima Slitija, da bi 12 minuta kasnije isti igrač asistirao Jusefu Msakniju za 2:0. U 36. minutu Tunis je već imao tri gola prednosti, a strelac je bio Taha Khenisi.

Zimbabve je u 43. minutu smanjio zaostatak preko Noledža Musone, da bi u 45. Vahbi Khazri iz jedanaesterca doveo Tunis do tri gola prednosti.

Ritam utakmice delimično je opao u nastavku, ali ipak je viđen još jedan gol i to u mreži Tunisa, a strelac pogotka za Zimbabve bio je Tendai Ndoro u 58. minutu.

Alžir je u Fransvilu protiv Senegala dvaput imao prednost, ali je lider grupe oba puta uspeo da se vrati i na kraju izbegne poraz.

Alžir je prvi put do prednosti stigao u 10. minutu golom Islama Slimanija, da bi Senegal u 43. Pape Diopa stigao do izjednačenja.

Početkom drugog poluvremena, odnosno u 52. minutu Slimani je ponovo doveo Alžir do izjednačenja, ali je Senegal samo dva minuta kasnije stigao do izjednačenja Musa Sov.

Senegal je zauzeo prvo mesto u Grupi B sa sedam bodova, drugi je Tunis sa šest, dok je Alžir treći sa dva, a Zimbabve poslednji, četvrti s jedan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво