Кренуо пешке да помогне повређенима па га покосио ауто

Једна особа је погинула, а четири повређене у два ланчана судара на Новом новосадском путу, сазнаје РТС. Седам лекарских екипа збрињавало је повређене.
lancani sudar
Фото: Дневник/Архива

Несрећа се догодила у 8.25 часова на деоници пута од Батајнице ка Добановцима. На лицу места било је седам екипа Хитне помоћи. Једно возило Хитне помоћи које је било упућено ка месту ланчаног судара изгорело је у потпуности из за сада непознатог разлога. 

У несрећи је погинуо један мушкарац, а четири повређене особе су превезене на Ургентни центар.

Портал „Телеграф” незванично сазнаје да је у ланчаном судару погинуо возач белог комбија када је изашао из возила да би помогао повређенима у судару. Како „Телеграф” сазнаје, несрећни човек пролазио је поред места несреће када је, затечен стравичним призором, зауставио своје возило и изашао да помогне повређенима. На њега је у том тренутку налетело возило, а он је од силине ударца на месту остао мртав.

Због несреће, саобраћај је био обустављен па су створиле километарске колоне возила.

Ланчани судар се догодио и на Ибарској магистрали код места Шопићи. Једна особа је повређена и на том делу саобраћај је био обустављен.
Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да због клизавог коловоза прилагоде вожњу условима пута, држе одстојање и поштују саобраћајне прописе.

– Поводом више тешких саобраћајних незгода које су се догодиле током јучерашњег преподнева, упозоравамо возаче на то да је због лоших временских услова могућа појава поледице на путевима у Србији – рекао је заменик начелника Управе саобраћајне полиције МУП-а Бобан Милинковић.

Како се наводи у саопштењу, Милинковић је апеловао на возаче да поштују саобраћајне прописе, пре свега да држе безбедно одстојање од других возила, избегавају нагле промене правца кретања и да користе прописану зимску опрему да би се избегле тешке саобраћајне незгоде.
С. Х.

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести