Pronađena tela svih stradalih u nezapamćenoj lavini u italijanskom hotelu: Broj mrtvih porastao na 29

Nesreću, koja se dogodila 18. januara, preživelo je 11 gostiju i zaposlenih u hotelu

  • 0

Iz ruševina hotela "Rigopiano" u središnjoj Italiji, na koji se sručila snežna lavina prošle nedelje, izvučena su poslednja tela zatrpanih ljudi, čime je konačni broj poginulih porastao na 29, javlja AP.

Golim rukama kopaju sneg, svakog trenutka sve može da se obruši: Izvučeno još 6 tela iz hotela smrti, pronađeni preživeli psi!

Nesreću, koja se dogodila 18. januara, preživelo je 11 gostiju i zaposlenih u hotelu.

Sneg na putu sprečio je brojne goste da napuste hotel pre nego što je došlo do tragedije.

Italijanskoj tragediji nema kraja: Pao helikopter sa šest spasilaca, nema preživelih!

Italijanske vlasti, u međuvremenu, istražuju niz događaja koji su doveli da nesreće kako bi utvrdili da li je tragedija mogla da se spreči.

Foto: Tanjug/AP/Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico/The National Alpine Cliff and Cave Rescue Corps (CNSAS) Foto: Tanjug/AP/Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico/The National Alpine Cliff and Cave Rescue Corps (CNSAS)

U petak su spasoci izvukli nekoliko preživelih iz ruševina hotela, koji su opisali kako su proveli stravičnih 48 sati zarobljeni u mraku i hladnoći ostataka hotela, jedući sneg kako bi utolili žeđ.

Lavina je pogodila hotel snagom ravnom onoj kojom bi 4.000 kamiona punom brzinom udarili u zgradu, navodi francuska agencija.

Lavina se pokrenula nekoliko sati nakon niza jakih potresa u toj oblasti, koja se prošle godine našla na udaru pogubnih zemljotresa i koja se hvata u koštac sa obilnim snežnim padavinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA