Pivska joga je novi svetski trend

Poslednjih nekoliko godina joga je postala pravi trend i milioni ljudi širom sveta pomoću joge postižu sveukupni sklad između tela i duše. A sada su Nemci otišli korak dalje i spojili jogu i pivo.
"Radost ispijanja piva i praktikovanje joge nadopunjuju jedno drugo i stvaraju energično iskustvo", navodi se na stranicama BeerYoge (pivske joge) kojoj se priključuje sve više fanova, a priča je stigla čak do Australije.
 
Jedna sesija pivske joge traje sat vremena tokom kojeg se praktikuje asane koje uključuju joga pokrete u kombinaciji sa ispijanjem piva, kao i balansiranje s flašom piva na glavi. 
 
Pivsku jogu mogu praktikovati stariji od šesnaest godina, a osnivačice ovog trenda kažu da pivska joga nije šala.
 
"Mnogo je truda potrebno kako bi se izvele određene poze s flašom piva u ruci. Takođe je potrebno mnogo samosvesnosti i napora da bi održali telo u jednoj pozi. Mi filozofiju joge kombinujemo s užitkom piva sve dok ne dostignemo najviši nivo svesti", kaže jedna instruktorka pivske joge.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin