Њето: Мексико неће да плати Трампов зид

МЕКСИКО СИТИ: Мексико неће да плати погранични зид Доналда Трампа, поручио је мексички председник Енрике Пења Њето. Њето је то изјавио

пошто је амерички председник потписао директиве за изградњу зида на граници са Мексиком који ће бити дугачак 3.200 километара.
У поруци нацији, Њето је рекао да жали због намере да се изгради баријера и истакао да "Мексико не верује у зидове".
Председник Мексика није коментарисао спекулације да, после одлуке Трампа, разматра могућност да откаже планирану посету Вашингтону следеће недеље.

АП је, позивајући се на неименованог званичника мексичке администрације, да се разматра могућност отказивања посете Вашингтону 31. јануара.
Министарство спољних послова Мексика, међутим, тврди да засад нема промене планиране посете, наводи Ројтерс.
"Жалим и одбацујем одлуку САД да се изгради зид. Поновићу - Мексико неће платити изградњу зида", нагласио је Њето.

Он је навео да као председник преузима потпуну одговорност за одбрану интереса Мексика и Мексиканаца, преноси ББЦ.
"Мексико нуди и захтева поштовање као потпуно суверена земља. Мексико нуди пријатељство америчком народу и вољан је да склапа договоре са њиховом владом од којих ће користи имати и Мексико и САД", указао је Њето.

Њето је ово изјавио само сат пре него што је емитовано раније снимљено гостовање Трампа на Еј-Би-Сију (АБЦ), где је амерички председник поновио да ће Мексико да плати изградњу зида.
Трамп је јуче у Министарству унутрашње безбедности рекао да његове акције у вези имиграције показују да САД враћају контролу на својим границама.
Трамп је навео да ће његова администрација радити заједно са Мексиком на повцећању безбедности обе земље, као и да ће блиско сарађивати по том питању.

"Сачуваћемо животе на обе стране границе", рекао је Трамп, након потписивања директива о подизању зида на граници са Мексиком.

Трамп: Њето да откаже посету САД ако неће да плати зид

ВАШИНГТОН:Амерички председник Доналд Трампа поручио је данас мексичком колеги Енрикеу Пењи Њету да би требало да откаже предстојећу посету Вашигтону уколико Мексико одбија да плати изградњу зида дуж границе две земље.

"Уколико Мексико није спреман да плати за преко потребан зид, онда би било боље да се откаже предстојећи састанак", навео је Трамп на свом налогу на Твитеру.

Подсетио је и да трговински дефицит САД са Мексиком износи 60 милијарди долара, пренео је Ројтерс.Њето је претходно поручио да Мексико неће да плати погранични зид Доналда Трампа.

Он је то изјавио пошто је амерички председник потписао директиве за изградњу зида на граници са Мексиком који ће бити дугачак 3.200 километара.

Председник Мексика није коментарисао спекулације да, после одлуке Трампа, разматра могућност да откаже планирану посету Вашингтону следеће недеље.Трамп је јуче у Министарству унутрашње безбедности рекао да његове акције у вези имиграције показују да САД враћају контролу на својим границама.

Трамп је навео да ће његова администрација радити заједно са Мексиком на повцећању безбедности обе земље, као и да ће блиско сарађивати по том питању.

"Сачуваћемо животе на обе стране границе", рекао је Трамп, након потписивања директива о подизању зида на граници са Мексиком.
 

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести