Sada i zvanično: Ivana Španović dobitnica Februarske nagrade

Skupština grada je jednoglasno donela odluku da Februarsku nagradu povodom Dana grada 1. februara dobije atletičarka Ivana Španović.

Njoj je nagrada u vidu bronzane golubice i 130.000 dinara dodeljena zbog uspešnih sportskih rezulatata, čime je, kako je ocenjeno, dostojno predstavljala ne samo Novi Sad, nego i Srbiju.

Odbornici su prilikom rasprave o predlogu hvalili sportske uspehe Ivane Španović i izrazili nadu da će i u budućnosti imati dobre rezulatate.

Dodela nagrade biće 1. februara na Svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.
 
Ovo priznanje Skupština Grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.
  • neko iz mase

    28.01.2017 21:58
    razlog za clanak
    Vole nasi ljudi da stave golisave slike i sportistkinje da isticu...izgleda najmanje sporta u pohvalama sportista...i njihovim podvizima...
  • Neso

    26.01.2017 16:36
    cc
    Sada ce kik bokser da se ljuti.
  • Novosadjanin

    26.01.2017 13:12
    pa sad
    Realno, vicesampionka sveta u dvorani, sampionka Evrope i bronzana na olimpijskim igrama, zasluzila je tu nagradu. Ima rezultate iza sebe, a drugi je problem sto je branila vlast i Vucica (iako je zapravo Divac bio taj koji je obezbedio sponzore i uslove).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti