Obnova tužbe protiv Srbije - uvod u novu krizu

Nastojanje bošnjačkih političara da obnove tužbu protiv Srbije, bi mogao da bude uvod u krizu koja nikome ne bi bila od koristi, izjavio je Mladen Ivanić

  • 19

Odnose Beograda i Sarajeva opterećuju neke nove tenzije, a jedna od njih je nastojanje bošnjačkih političara da obnove tužbu protiv Srbije, što bi mogao da bude uvod u krizu koja nikome ne bi bila od koristi, izjavio je danas u Beogradu predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić. On je odgovrajući na pitanja novina u Palati Srbija rekao da ne bi rekao da u odnosima između Beograda i Sarajeva ima preterano puno optimizma, “jer ima puno stvari koje ih opterećuju”.

Oružje da prodajemo drugima, a ne da koristimo ovde: Vučić i Zvizdić o ekonomskoj saradnji i saobraćajnom povezivanju zemalja

Vučić dočekao Zvizdića ispred Palate Srbija: Tema razgovora zajednička budućnost i relaksacija odnosa

- Neke nove tenzije koje postoje i jedna od mogućih jeste nastojanje jednog dela političara iz BiH, pre svega bošnjačkih, da obnove tužbu protiv Srbije, protiv čega sam i ja i svi političari iz reda srpskog naroda, pa i reda hrvatskog. Mislim da bi to mogao da bude novi uvod u krizu koji nikome ne bi bio od koristi -  naveo je Ivanić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitanje ko to pokušava, Ivanić kaže - “bošnjački potlitičari, a pre svega gospodin Izetbegović, ko će drugi”.

Na pitanje da li Bošnjaci mogu to da proguraju, Ivanić je rekao da jedno formalno pravno mogu da se pozovu na neku odluku od pre 10 godina.

- Vrlo sam jasno stavio do znanja da BiH ne stoji iza jednog takvog pokušaja. Poslao sam još prošle godine pismo Međunarodnim sudu pravde u Hagu, u kome sam rekao da oko toga nema saglasnosti. Videćemo šta će biti -  rekao je Ivanić.

- To je isti onaj agent koji je zastupao njih, ali to je potpuno neodrživo i nelogično i on u tome neće uspeti, a bolje bi bilo i ne pokušavati -  istakao je Ivanić.

On ističe da je bila jako uspešna nedavna poseta delegacije BiH Beogradu, “koja se desila u obilju negativnih vesti u regonu i bila pozitivna stvar”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin bokelj

    26. januar 2017 | 13:57

    Sto prije zavrsit snjima odcjepljenje resenje

  • Zazor

    26. januar 2017 | 13:17

    Ivanic je u pravu ali nista od njegovih toboznjih prijetnji! Tako je govorio i za popis i sta bi?

  • JaTiOn

    26. januar 2017 | 14:27

    Ako je Srbija nevina, onda ne treba da se brine. A šta ako je kriva? Zar drugi nemaju pravo znati istinu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA