Краду дрва, не да се огреју

БЕЛА ЦРКВА: Пољочуварска служба општине Бела Црква у последња два дана одузела је око шест метара бесправно посеченог дрвета са обале реке Нере и то у делу који се налази

у заштићеном подручју - Предео изузетних одлика Караш Нера.  Ледени талас који већ дуго траје драстично је смањио залихе огревног дрвета, па су у складу са потражњом појединци кренули у бесправну сечу и то највише на ПИО Караш Нера. Није ни мало лако радити на терену по овако хладном времену, али, то, кажу пољочувари, није највећи проблем.

- Најтеже је са људима. Ухватимо их у прекршају , а они се понашају као да смо ми криви. Вређају нас, не бирају речи, али морамо све да истрпимо и да професионално урадимо свој део посла - каже Божирад Паун, пољочувар.Огољује се простор на заштићеном подручју, секу се како дебела тако и млада танка стабла и зарад профита уништава се животна средина на коју је Бела Црква поносна.

- Овде није реч о људима који секу метар дрва да загреју своју породицу, него су то људи који се баве препродајом. Ова лица се стално враћају на иста дела, сечу стабала у туђим шумама. Апелујем на свест и савест људи да не огољују простор, него да дрва секу на својим парцелама, јер их махом свако од њих има - истиче Саша Борисов, координатор пољочуварске службе. По окончању поступка надлежних органа, уколико се докаже крађа, дрва ће бити преко Центра за социјални рад „8.мај” подељена социјално угроженим породицама.

В. Х.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести