Saša Radulović tužio skupštinski odbor Upravnom sudu

Predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović podneo je Upravnom sudu tužbu protiv Administrativnog odbora Skupštine Srbije zbog opomena i kazni koje su mu, kako smatra, nezakonito izrečene, uz "brutalno kršenje Poslovnika i zakonskih procedura".
Ovaj pokret kažnjavanje svih svojih poslanika, a posebno predsednika poslaničke grupe, smatra "proizvodom pokušaja premijera Srbije Aleksandra Vučića da ućutka Dosta je bilo i da spreči slobodu govora".
 
"Od Upravnog suda očekujemo da poništi nezakonite odluke predsednika Administrativnog odbora Aleksandra Martinovića", piše u saopštenju. 
 
Odluke o opomenama i kažnjavanju, po navodima DJB, donete su bez mogućnosti poslanika da na njih odgovore i da se brane što je Ustavom zagarantovano pravo. DJB ukazuje da je Upravni sud nadležan da spreči "nezakonito i bahato ponašanje vladajuće skupštinske većine". 
  • Cirkuzant

    27.01.2017 15:09
    Radulovic za Cirkus Kolorado!
  • Droga Kolinska

    26.01.2017 20:46
    Bože kakva je tek ovo budala...
  • Bill

    26.01.2017 20:34
    Pobogu Raduloviću, nije valjda da od njih očekuješ pravdu? Ili je ovo samo za*ebavanje onih od koji pravdu ne očekuješ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija