Евролига: Звезда остаје у налету, пао и Панатинаикос

Кошаркаши Црвене звезде наставили су фантастичан низ и уписали седму узастопну победу у Евролиги, пошто су вечерас у Београду савладали Панатинаикос 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10) у 20. елитног такмичења.

Црвена звезда - Панатинаикос 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10)

БЕОГРАД: Хала Александар Николић, гледалаца: 6.387, судије: Пукл (Словенија), Замојски (Пољска), Силва (Португалија.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 5, Томпсон 6, Митровић 11, Лазић 5, Добрић, Симоновић 13, Ракићевић, Џенкинс 6, Гудурић 4, Јовић 7 (8ас, 5ск, 2ул, 3ил) Кузмић 10 (14ск, 1ас, 1ул), Бјелица 5.

ПАНАТИНАИКОС: Синглтон 5, Николс, Риверс 12, Џејмс 19, Фоцис, Папас 2, Фелдејн, Хараламулос, Габријел 23, Ђентиле, Бурусис 3, Калатес 2.

Гигант из Атине последњи се придружио на листи "жртава" црвено-белих у невероватној серији, после Макабија, Реала, московског ЦСКА, Жалгириса и Басконије, у веома неизвесном мечу у крцатој дворани "Александар Николић".

Изабраници Дејана Радоњића утакмицу су преломили у последњих минут и по, серијом 6:0 на крилима Марка Симоновића, за 12. тријумф ове сезоне у Евролиги, поред осам пораза, чиме су иза себе оставили Панатинаикос.

Најефикаснији у Звезди био је Симоновић са 13 поена, два мање Лука Митровић, Огњен Кузмић 10 и чак 14 скокова, док је код гостију Кени Гебријел убацио 23.

Црвена звезда у наредном колу Евролиге дочекује Анадолу Ефес 3. фебруара.

Радоњић: Није лако победити Панатинаикос у овом ритму
Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић, после тријумфа против Панатинаикоса (72:66), изјавио је да презадовољан што је његов тим дошао до нове велике победе у Евролиги.

"Уопште није било једноставно савладати Панатинаикос у оваквом ритму утакмица и великом оптерећењу. Иако смо повели 16:0 осећао сам да нас то неће довести за победе, Панатинаикос се вратио тројкама, чак и повео у трећој деоници, али смо у интересантној завршници дошли до велике победе", рекао је Радоњић на конференцији за медије после меча.

Он је поновио да има још много да се игра до краја регуларног тока и тако избегао приче о све извеснијем пласману у плеј-оф Евролиге.

"Меч са Панатинаикосом није био најтежи ове сезоне, већ подједнако тежак као и сви у Евролиги. Има још 10 утакмица до краја, између седам у АБА лиги, још и Куп, па ћемо видети шта ће бити после тога".

Радоњић је пре утакмице доживео овације навијача Црвене звезде, на чему им се захвалио, истакавши да је победа дошла као "шлаг на торти" после скандирања.

Његов колега са клупе Панатинаикоса Ћави Пасквал честитао је Црвеној звезди на тријумфу.

"Веома лоше смо ушли у меч, имали много изгубљених лопти и губили 16:0, али смо касније импровизовали у игри и вратили се. У кључним тренуцима, последњих пет минута, били смо лоши у оба правца, посебно у одбрани на Симоновићу. Тешко је доћи до победе у оваквом амбијенту", рекао је Пасквал.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести