Tramp hoće da finansira zid porezom na uvoz iz Meksika

Predsednik SAD Donald Tramp planira da finansira izgradnju zida na granici sa Meksikom uvodjenjem poreza od 20 odsto na proizvode uvezene iz te zemlje, rekao je danas portparol američkog predsednika.
"Uvodjenjem tog poreza možemo da skupimo 10 milijardi dolara godišnje i lako platimo za taj zid", rekao je portparol Šon Spajser. 
 
Spajser je rekao da je Tramp razgovarao o toj ideji sa članovima kongresa i da želi da uključi tu odredbu u sveobuhvatni paket poreske reforme.   
 
Predsednik Meksika Enrike Penja Nieto obavestio je danas Belu kuću da je otkazao sastanak sa predsednikom Donaldom Trampom zbog tenzija oko izgradnje zida na granici. Tramp je u sredu potpisao ukaz o početku izgradnje zida duž granice sa Meksikom, u okviru planova da pooštri američku imigracionu politiku.
  • Bumerang

    27.01.2017 10:21
    @NS49
    "Tramp nije fašista" reče osoba koja koristi reč "obojeni" i stereotipe o pojedinim narodima.
  • Zivan

    27.01.2017 09:03
    Zid na granici SAD i Meksika postoji već dvadesetak godina, Tramp želi samo da ga produži uz celu dužine granice...
  • Marko

    27.01.2017 08:58
    tragedija
    prvi put da se ne radujem ako dobijem na zelonoj lutriji...
    ali kontam ako sam preziveo slobu, vucica i kosutunicu valjda mi nee ovaj ludak zagorcati zivot upola nego ova trojca zajedno- podnecu to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.