OKUPILI SE SAMOSTALNI POSLANICI Vukadinović: Ovo je opozicioni, a ne klub Vuka Jeremića
Foto: Nebojša Mandić

Zajedničkim snagama u klupama Narodne skupštine

OKUPILI SE SAMOSTALNI POSLANICI Vukadinović: Ovo je opozicioni, a ne klub Vuka Jeremića

Politika -

Novi opozicioni poslanički klub "Za spas Srbije" predstavljen je danas tačno u podne na konferenciji za medije u holu Narodne skupštine.

Pomenuti klub čine Sanda Rašković Ivić, bivša poslanica i predsednica Demokratske stranke Srbije, njen kolega, takođe bivši poslanik DSS Slaviša Ristić, kao i Đorđe Vukadinović, ali i bivša poslanica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović.

Foto: Promo
Foto: Promo

Vukadinović je novinarima u skupštini rekao da je reč "o opozicionom, a ne nečijem klubu", reagujući na napise medija da će dojučerašnji samostalni poslanici u parlamentu zastupati interese predsednika CIRSD i kandidata za šefa države Vuka Jeremića.

Rašković Ivić: Sutra predstavljamo novi poslanički klub

"Skupili smo se protiv pogubne politike koja se vodi, zaključno sa situacijom koju smo juče imali na Kosovu", objasnio je Vukadinović.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Bivša poslanica SPS Dijana Vukomanović navela je da novi poslanički klub "nije demonstracija nove političke partije niti vlasništvo jednog čoveka".

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Ovo je skup ljudi koji neće i ne mogu više da ćute", rekla je Vukomanovićeva.

Sa njom je saglasna i bivša poslanica DSS Sanda Rašković Ivić koja je istakla da su promene u Srbiji neophodne, ali i prokomentarisala kandidaturu bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića na predstojećim predsedničkim izborima.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"On ima najviše šansi na izborima, ali ovaj klub je sastavljen od opozicionih narodnih poslanika. Nije Jeremićev klub i mi se nismo okupili oko njega, već oko potrebe za promenama u Srbiji", ocenila je Rašković Ivić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track